Home » Author Archives: Dani (page 30)

Author Archives: Dani

АмЧам Македонија избра ново лидерство

На  18то Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа 5 нови членови на Одборот на директори: –  г-ѓа Маја Филипчева, Менаџер за даноци и аутсорсинг, Грант Торнтон Македонија; –  г-дин Никола Љушев, Главен извршен директор, Македонски Телеком; –  г-дин Владимир Косијер, Генерален Директор, Пивара АД ... Read More »

Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola ја донираа 15-тата Coca-Cola Активна зона

Ново место за дружење и рекреација за жителите на Македонска Каменица Македонска Каменица станува дел од големиот проект на  компанијата Coca-Cola и Пивара Скопје т.н „Coca-Cola Активни зони“, каде вчера беше поставена 15-тата, јубилејна зона. Во присуство на граѓани од сите генерации, бројни претставници на спортските друштва и медиумите, претставниците ... Read More »

После Ван Дам, Волво има нова епска реклама со Долф Лундгрен и музика од 90-тите

После рекламата која Волво ја сними со Жан Клод Ван Дам и која стана вирална, се чини дека шведската компанија одлучи да се обиде да ја надмине. За да успее во тоа и за да докаже дека нивната опрема е подготвена за секој предизвик, Волво во соработка со креативна агенција ... Read More »

Алкалоид со позитивни финансиски резултати за периодот јануари-септември 2018 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на консолидираната нето добивка од 6%, инвестиции во износ од 873,5 милиони денари и 144 нови вработувања во Република Македонија во периодот јануари – септември 2018-та „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат ... Read More »

Видеото на барање (VOD) расте побрзо од сите други платени медиуми!

Инвестициите на потрошувачите и огласувачите во испораката на премиум видео содржини преку безжичен интернет брзо се зголемува во светот, а инвестициите во овој тип на содржина, или OTT (over-the-top), ќе достигне износ од 129.3 милијарди долари до 2023 година. Од оваа сума, се очекува дека огласувачите ќе вложат 46,6 милијарди ... Read More »

Формиран Македонско-Босанско- Херцеговски деловен клуб

Во присуство на претставници на повеќе компании од двете земји, во Едукативниот центар „М6“ беше формиран македонско – босанско-херцеговски деловен клуб. Целите на Клубот се интензивирање и продлабочување на економската соработка меѓу двете земји, преку подобрување и олеснување на условите за деловна соработка помеѓу компаниите од двете држави. Функционирањето на ... Read More »

IBM ја купи софтверската компанија Red Hat за 34 милијарди долари

Водечките луѓе на IBM и Red Hat вчера објавија дека IBM ја купи оваа софтверска компанија која се занимава со производство на open sourse софтвер и облак (cloud) услуги за 34 милијарди долари. Оваа скапа аквизација ќе му помогне на IBM да ги консолидира своите напори во брзорастечкиот сектор на ... Read More »

PlayUK Arcadia 2018 ги започна своите активности со предавање на Forensic Architecture

Во понеделникот вечерта, 29 ноември, светската уметничка сензација и потенцијални добитници на овогодинешната Тарнерова награда одржаа јавно предавање во полната сала во Музејот на современа уметност – Скопје. Ова беше прва активност на мултимедијалниот фестивал PlayUK Arcadia 2018 кој го организира British Council. Рaботилницитa за професионалци што се одржуваат денес, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365