Home » Author Archives: Гостинска Статија (page 10)

Author Archives: Гостинска Статија

Евалуацијата – прв чекор во поставувањето на здрава основа за остварување на успех!

Пишува:  Неда Темелковска Аницин, ПР експерт во Чептер4, дипломиран психолог, магистер по социјална работа. Правиме ли евалуација на вработените? Прашање кое ретко кој го поставува, а уште поретко кој го испитува. Прашање кое го засега колку менаџерот, толку и вработениот. Зошто? Затоа што придобивките, односно фидбекот кој се добива ѝ користи секако во ... Read More »

Улогата на геомаркетингот во надворешното рекламирање

Геомаркетингот е дисциплина во маркетинг анализата која користи прецизни географски информации во процесот на планирање и спроведување на маркетинг активностите. Денес секој бизнис треба добро да го познава и разбира пазарот, да го дефинира и анализира, а сесо цел да ги лоцира и анализира целните клиенти, односно да ја дефинира ... Read More »

Како преку ФБ да ја зголемите читаноста на Вашата страница ?

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Многу луѓе го употребуваат Facebook како алатка за побрзо да им помине времето или да дознаат повеќе за нивните пријатели. Затоа е и одлична алатка за Вашиот бизнис, да допрете до илјадници луѓе и да ја прочитаат вашата сторија на Вашиот сајт или блог. Кога и ... Read More »

Сите димензии кои треба да ги знаете за совршен дизајн на социјалните мрежи

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Социјалните платформи цело време се менуваат, најчесто се менува дизајнот и изгледот на истите. Тоа го прават за да останат „свежи“ и интересни за корисниците. Тоа значи дека треба да бидете во тек со најновите графички измени, за Вашите страни да изгледаат добро. Ќе се задржиме ... Read More »

Facebook страница или Facebook профил за Вашиот бизнис ?

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Што е подобро Facebook страница или Facebook профил за Вашиот бизнис? Страниците и профилите си имаат свои предности и недостатоци кога станува збор за рекламирање на Вашиот бизнис. Денес ќе Ви ја објаснам кои се тие и која е разликата. Facebook профилот е личен профил каде ... Read More »

5 алатки кои ќе Ви помогнат визуелно да ги подобрите Вашите социјални медиуми.

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Слободни и бесплатни фотографии Ако барате фотографии со висока резолуција кои слободно можете да ги превземете без никаква надокната, Ви предлагам  две веб страници кои го нудат тоа Првата е Unsplash, која има голема архива на фотографии. Малку треба да се намачите додека ги најдете  тие што ... Read More »

Како да извлечете повеќе од YouTube ?

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Слободно можеме да кажеме дека YouTube е едно од најинтересните места на интернет. Таму можете да се задржите со часови гледајќи интересни видеа. Оваа година брендот YouTube слави 10 години постоење. 10 години се премногу да издржиш на интернет посебно кога 300 часа видео се прикачуваат ... Read More »

Топ 4 трендови во интернет маркетингот во 2015 година

Гостинска статија на Биљана Пешевска Јосифоска, менаџер за дигитални комуникации во Меккен Скопје. Социјалните медиуми во целост го променија не само интернет маркетингот, туку и маркетингот во целост. Нивното влијание е толку големо што речиси сите компании веќе го прифаќаат фактот дека за да бидат успешни во работењето, неопходно е да се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365