Home » Author Archives: Гостинска Статија (page 5)

Author Archives: Гостинска Статија

Вебстриан – македонска платформа за брзо, едноставно и ефтино креирање на веб сајтови

Македонската компанија xSoft неодамна го промовираше својот нов сервис – Вебстриан, кој претставува платформа за брзо и едноставно креирање на елегантни веб сајтови, првично наменета за малите и средни претпријатија. Корисниците на платформата добиваат целосно комплетен веб-сајт на Интернет,  со вклучен хостинг, техничка поддршка и постојано ажурирање на софтверот кое им ... Read More »

6 фотографи докажуваат дека потрошувачкото искуство е целосно зависно од маркетингот

Автор: Joel Comm / Статијата е оригинално објавена на : Inc.com Секој успешен бизнис го гради својот производ два пати. Првиот пат тоа се случува во канцеларијата, во студиото или во фабричката хала. На крајот на тој процес, компанијата ќе има нешто што луѓето ќе можат да го фатат, користат ... Read More »

Преку традиционалните медиуми се претставувате како бренд, а на социјалните мрежи тоа го докажувате!

Гостински текст на Влатко Васиљ, Social Media Manager во Element PR and Corporate Communications. Пред неколку години, присутноста на социјалните мрежи за компаниите преставуваше само следење на трендот и ништо повеќе, но денес официјалните профили на компаниите служат и се користат за многу повеќе. Ако сакате да се поврзете со вашите клиенти ... Read More »

Зошто „Site Project“ е иднината на маркетингот?

Колумна на Петар Ниновски, основач на Brainster За истражувањето и пишувањето на статии кои вашата публика и потенцијалните клиенти ќе ги читаат потребно е време. На некои компании, особено на стартапите овој ресурс им е ограничен. Малку е иронично што во Блог статија пишувам како блогирањето веќе не е толку ефикасно, но ... Read More »

 AdWords митови !

Гостински текст на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6. Google Adwords е платена платформа за рекламирање, достапна за сите бизниси без разлика дали станува збор за мали бизниси или големи корпорации. Мит бр. 1 — Некои агенции имаат писмени договори со Google, кои им овозможуваат да постават реклами на првите три позиции ... Read More »

6 начини како да ги усовршите вашите пишувачки способности

Текст на Лаура Хејл Броквеј, писател и уредник од САД, директор за маркетинг комуникации во Texas Medical Liability Trust, првично објавен на PRDaily. “Вежбајте како да сте најлоши, извршувајте како да сте најдобри” – Јаспер Кантуна И покрај тоа што сум пишувалa и уредувалa професионално повеќе од 15 години, подобрувањето ... Read More »

Топ 5 трендови во дигиталниот маркетинг во 2016

Ненад Ристовски кој работи како Head of digital во агенцијата Публицис Скопје, во својата гостинска колумна на Маркетинг365 ни ги пренесува 5-те најважни трендови во дигиталниот маркетинг кои ќе доминираат во 2016-тата година: Мобилен маркетинг Зголеменото користење на мобилните уреди (смартфони и таблети) од страна на корисниците логично ја наметнува потребата од ... Read More »

Што да правите ако вашиот CEO ненадејно почине

  Смртта на сопружник или близок член на фамилијата се број еден и пет на листата најстресни животни ситуации за возрасните, според Стресната скала на Holmes and Rahe. Малку работи може да се споредат со ваква загуба на интимно ниво. Неодамна видовме во случајот со Дејв Голдберг, CEO на SurveyMonkey, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365