Home » Во фокусот » Burger King со посебно изненадување за Св. Валентин – оброк за возрасни

Burger King со посебно изненадување за Св. Валентин – оброк за возрасни

Burger King можеби е и прв бренд во историјата на рестораните кој нуди тематски оброк за возрасни за Св. Валентин во своите ресторани во Израел.

Секој добро е запознат дека детските оброци во овој ланец на ресторани доаѓаат во пар со играчка, но кај овој тип на оброк има еден мал пресврт- играчката во овој оброк е ‘’безобразна’’. Оброкот за возрасни е достапен за потрошувачи постари од 18 години и во себе содржи два ‘’Whoppers’’, два помфрита, две пива и една романтична играчка за возрасни.
Промотивниот дел е дело на Leo Burnett Israel, агенцијата која го креираше промотивното видео:

Од самото видео може да се види дека како ‘’играчка -изненадување’’ со овој оброк може да се добие свилена маска за спиење, пердувест дастер …

Оваа кампања веќе добива големо внимание на социјалните медиуми, а корисниците на Twitter имаат поделено мислење во однос на тоа дали им се допаѓа или не:

Извор:prdaily.com

Автор Наташа Гулевска

Наташа работи како маркетинг менаџер во Nova Solutions. Нејзиниот ангажман вклучува активности како осмислување концепти и развој на нови брендови, унапредување на маркетинг стратегиите на бројни домашни компании и Интернет маркетинг. Завршува постдипломски студии од областа на јавните политики, а љубовта кон креативното изразување и маркетингот покрај професионален избор и претставуваат и пасија. Контакт маил: natasha@solutions.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365