Home » Во фокусот » Carat повторно прогласена за најдобра медиска агенција во светот

Carat повторно прогласена за најдобра медиска агенција во светот

Carat е прогласена за медиска агенција бр. 1 во светот од меѓународната истражувачка компанија RECMA која деновиве го претстави својот традиционален Network Diagnostics – Qualitative Evaluation извештај.

Агенцијата ја зазема првата позиција во рангирањето без прекин од 2013 година и повторно е дефинирана за првак по девет пати во последните 10 извештаи кои ја оценуваат работата на медиумските и дигиталните агенции ширум светот.

Рангирањето се базира на анализа на работата на над 700 агенции кои работат во 46 земји. Компаниите се вреднуваат по 18 критериуми кои вклучуваат стекнување на нови бизниси, задржување на постојните клиенти, награди, развој на таленти, вложување во истражувања за дигитални медиуми и развој на разновиден медиа микс.

Од извештајот станува јасно дека Carat ја зголемила оценката на квалитативните параметри до +238 поени од февруари 2015 година досега,  со цели 11% подобар резултат од второ рангираната агенција.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365