Home » Маркетинг & Адвертајзинг

Маркетинг & Адвертајзинг

Apple објави серија на симпатични Split-Screen реклами за iPhone

Apple сака да знаете колку е лесно да се напушти досадниот, безбоен свет на Android уредите и лесно да се премине во енергичниот свет на iOS. Во низа на нови видеа од 15 секунди, компанијата користи едноставна графичка рамка со поделена позадина (split-screen) каде што левата половина е сива, а десната ... Read More »

Airbnb во понудата ја стави цела Шведска

Шведска се одлучи за необичен пристап во промовирање на земјата како туристичката дестинација, така што во  најновиот промотивен спот ја понуди цела земја на Airbnb. Овај потег е направен во соработка со шведската креативна агенција, Forsman & Bodenfors, а ја слави „слободата на талкање“ –принцип кој во оваа земја е ... Read More »

Новиот рекламен спот на “Сончева Долина” – документарец за Кочанските полиња

Брендот на Mакпрогрес Виница “Сончева Долина” има нов рекламен спот кој го “потпишува“ агенцијата Advantage Creations, снимен на локации низ Македонија, поточно по течението на реката Брегалница, крај живописната Кочанска котлина. Широките кадри од Кочанските оризови полиња се документарна фотографија за богатата флора и фауна која изобилува во овие краишта. ... Read More »

Pop-up туристичка агенција им овозможува на посетителите да помирисаат 64 различни дестинации во Европа

Француската железничка компанија Thalys и нивната агенција Rosapark уште еднаш започнаа вистинска сензорна кампања за промоција на на патувањето со воз. Откако пред две години заедно лансираа кампања заснована на звук, „Sounds of the City“, компанијата сега започна нова кампања „Scents of the City“ (Мирисите на градот), користејќи го сетилото ... Read More »

Новата реклама на Apple – portrait mode опцијата трансформира една берберница во Њу Орлеанс

Apple се обидува да се приближи до Инстаграм генерацијата, па во новата реклама одлучија уште еднаш да ја покажат моќта на „Portrait Mode“ опцијата на најновиот iPhone телефон. Во рекламата се појавува слоганот на Apple „practically magic“ а дејството се одвива во мирна берберница во центарот на Њу Орлеанс , ... Read More »

McDonald’s се извини и ќе ја повлече последната реклама

Откако приказната за момчето и неговиот починат татко се објави, од McDonald’s U.K. најавија дека спотот ќе биде повлечен од екраните и медиумската експонираност. “Потврдуваме дека донесовме одлука да ја повлечеме нашата ‘Dad’ ТВ реклама“ беше истакнатo во изјавата на брендот. „Рекламата ќе биде остранета од сите медиуми вклучувајчи ги ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365