Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 20)

Маркетинг & Адвертајзинг

Северина стана ново заштитно лице на „Пелистерка“

Најголемата балканска музичка ѕвезда Северина ќе биде новото заштитно лице на најпознатиот македонски бренд за вода „Пелистерка“. Познатата хрватска поп-пејачка и менаџментот на компанијата деновиве потпишаа договор за соработка врз основа на којшто ќе реализираат неколку големи проекти за промоција на брендот на македонскиот, но и на пазарите во регионот. ... Read More »

Маркетинг агенциите и консултантите ”позајмуваат трикови” едни од други

Извор:http://dailytrojan.com/

Агенциите стануваат се повеќе консултативни, консултантите купуваат креативни агенции, а системските интегратори подлабоко навлегуваат во стратегиите на клиентите… “Секој зборува за онлајн наспроти офлајн медиуми или креативни наспроти традиционални медиуми, но кога агенциите сакаат да ја променат насоката на искуството на потрошувачите, тогаш ние говориме за нови оперативни модели и ... Read More »

Основи на невромаркетингот

SEO е игра која постјано ги менува правилата – затоа онлајн маркетерите се’ повеќе се потпираат на невромаркетингот за да привлечат нови потрошувачи. Една панда и еден пингвин влегуваат во бар – и вашиот ранкинг при пребарување на Google паднал за неколку стотина места. :) Ако не е насмеавте на ... Read More »

Душан Дракалски стана дел од “Куќата на славните“ на Голден Драм

Регионалниот креативен фестивал Голден Драм (Golden Drum) официјално објави дека нов член на “Куќата на славните“ (Hall of Fame) станува регионалниот креативен директор на агенцијата Њу Момент, македонецот Душан Дракалски, кој е признаен како еден од најкреативните и најискусни комуникациски специјалисти во регионот. Душан Дракалски е главен креатор на повеќе светски-наградувани ... Read More »

Седум чекори за градење на култура на ефективност

Ефективноста е централен столб на маркетингот, но, додека сите ние зборуваме за неа ретко кога и го даваме вниманието кое вистински го заслужува. Ефективноста впрочем е крајната цел на сè што правиме и во рекламирањето. Со ова на ум, ние го направивме следниот водич за седум чекори за да ја ... Read More »

10 начини со кои ќе ги мотивирате потрошувачите да го промовираат Вашиот бренд

Сведоци сме на време кога се случува сериозна експанзија на старт-ап културите каде секојденвно се појавуваат стотици нови старт-апи насекаде низ светот. Сепак, не секој старт-ап дошол до врвот на успехот. Секој ден, се формираат нови идеи и се лансираат нови компании, а сепак  90% од стартапите не успеваат. Но, тоа апсолутно не ... Read More »

Дали со лансирањето на првата картичка за дигитални трошоци во Индија на Happay ќе се креира нов тренд на пазарот?

Фирмата Happаy, старт-ап од Индија- фирма за менаџмент на бизнис трошоци,  најави лансирање на првата картичка за маркетинг трошоци овој вторник. Дизајнирана за побарувањата од пазарот кој се менува и трошоците на дигиталниот маркетинг тим, оваа картичка е специјално дизајнирана да ги процесуира, контролира, следи и мониторира трошоците за дигитален ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365