Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 30)

Маркетинг & Адвертајзинг

Кока-кола претстави нов дизајн на пакувањата во склоп на новата “One brand“ стратегија

Во текот на вчерашниот ден Кока-кола претстави ново дизајн портфолио на своите амбалажи во склоп на “Taste the feeling“ кампањата кое ја следи новата “One brand“ стратегија на визуелно обединување на графичките решенија на амбалажите на сите Кока-кола екстензии (Coke, Diet Coke, Coke Zero и Coca-Cola Life). Новите амбалажи кои ... Read More »

Работењето мора да биде со “повисока цел”

I&F McCann Grupa, како и агенциите кои работат во нејзиниот составв, се активни членови на повеќе професионални асоцијации кои допринесуваат кон развојот и унапредувањето на бизнис амбиентот и промоција на комуникациската и креативната индустрија како важни дејности за севкупниот економски развој. Преку овие здруженија I&F McCann Grupa, односно агенциите во нејзин ... Read More »

Кампања на Ogilvy Berlin против реизданието на Хитлеровата Mein Kampf во Германија

Озлогласената книга Mein Kampf (‘Мојата борба’) на Адолф Хитлер оваа година беше за прв пат реиздадена после 1945 година – откако изминаа издвачките права на Владата на Баварија. Очекувано, нејзиното појавување предизвика многу реакции. Се појави и моќен одговор од берлинската канцеларија на Ogilvy & Mather, која издаде конкурентна книга ... Read More »

16 Познати брендови кои имаат воена позадина

Постојат многу славни светски брендови кои својот живот го започнале како производи за војската. Некои брендови гордо ја прикажуваат својата историја во своите логоа, веб сајтови и маркетинг, додека други повеќе би сакале да ги остават своите почетоци во историските книги. Изненадувачки голем број на брендови го започнале својот живот ... Read More »

Ира Стефанов Бабиќ, директор на Brand Union: Интернет-комуникацијата е “must” за Бизнисот

Ира Стефанов Бабиќ е ко-сопственик и директор на „Brand union“, една од најуспешните дигитални маркетинг агенции во Македонија. Ира беше гостин на 15-то Бизнис кафе, кое се одржа на 31 март. Од Ира дознавме дека идејата за отворање на агенцијата дошла природно. Таа е во маркетинг секторот од 2001 година, ... Read More »

Publicis One го објави своето глобално и регионално лидерство

Publicis One денес го објави своето глобално и регионално лидерство, номинирано од страна на Главниот Извршен Директор, Јарек Зебински . Миша Лукиќ ќе го води регионот на Централна и Источна Европа како регионален Главен Извршен Директор. Publicis One е глобална комуникациска компанија која под еден кров ги обединува сите брендови на Публицис Групацијата, ... Read More »

Промоцијата на спортски настани во Македонија подигната на повисоко ниво

Долго време чекавме и фала му на бога што добивме и во Македонија специјализирана агенција за спортски маркетинг и спортски менаџмент. Од “КМГ Спорт“ покажуваат со пример како треба сериозно да се работи на промоција на спортски настан и како паметно да се биде се присутен користејќи различни канали за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365