Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 4)

Маркетинг & Адвертајзинг

Cannes Lions: Познати добитниците на наградите во категориите, Innovation, Cyber и Creative Data

На Меѓународниот фестивал на креативноста, Cannes Lions, прогласени се добитниците на наградите уште во пет категории. Агенцијата David Мајами освои Гранд При во категоријата Direct за кампањата Google Home for the Whopper, која ја реализира за Бургер Кинг. Гранд При во категоријата Mobile освои агенцијата Dentsu Y&R Јапонија за многу ... Read More »

Publicis Groupe воведува мерки на штедење!

СВЕТ – Новиот CEO на Publicis Groupe, Arthur Sadoun оваа недела го остави својот прв и тоа драматичен потег во компанијата со одлуката да им забрани на сите агенции од групата ширум светот да учествуваат на фестивалите, саемите или други платени промотивни активности повеќе од една година. Според интерниот меморандум кој ... Read More »

Publicis Groupe ќе воведе AI асистент за подобро поврзување на своите вработени

Publicis Groupe  планира да направи AI (artificial intelligence) помошник за своите 80,000 вработени во преку 200 дисциплини во 30 земји, под името Marcel. Именуван по основачот на групацијата Marcel Bleustein-Blanchet, Marcel е опишан како спој од Alexa, Google for Work платформата, креативната заедница Behance и Kikstarter (овој дел доаѓа од идејата ... Read More »

McCann и UM Белград нејефективни агенции во Србија на првото доделување на Еffie наградите

На првото доделување на Effie наградите, најмногу признанија освоија агенциите McCann и UM Белград, кои работат во рамките на I&F McCann Група. Добитниците на наградите на првиот Effie Awards Фестивал во Србија се прогласени во хотелот Radisson Blu Old Mill во Белград пред околу 150 гости, претставници на маркетинг струката. ... Read More »

McCann прв во Европа според Effie-индексот

McCann Worldgroup Europe е прогласена за најефикасна агенциска мрежа на регионот според глобалниот Effie-индекс за 2017 година Веќе седум години Effie-индексот ги препознава компаниите кои ги креираат најефикасните маркетиншки идеи во светот и ги рангира според кумулативниот успех на повеќе од 40 национални, регионални и глобални Effie-натпревари. Effie – глобалниот ... Read More »

Publicis One Македонија воведува Programmatic медиа закуп за своите клиенти

Publicis One Македонија потпиша стратешки договор со Google за користење на платформите за програматски (programmatic) дигитален медиа закуп за своите клиенти. Станува збор за ефикасна платформа за дигитален медиа закуп наменета за брендови кои се обраќaат до поширока публика, како и за брендови (производи и услуги) наменети за тесно таргетирани ... Read More »

Burger King со маркетиншки трик го налути белгискиот крал

Белгискиот кралски двор е вознемирен од рекламата на американската компанија Burger King која пред доаѓањето на белгискиот пазар во рекламата на интернет страната, им го поставува прашањето на Белгијците, кој е вистински крал „Бургер“ или „Филип“? Компанијата Burger King во јуни ќе ја отвори првата продавница во Белгија, а со ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365