Home » Герила маркетинг (page 4)

Герила маркетинг

Samsung создаде уникатен дигитален билборд кој ви кажува што има зад аголот

Samsung го пронајде вистинскиот начин да го промовира лансирањето на нов телефон и неговите интересни карактеристики во Стокхолм, Шведска, прикажувајќи ги неговите способности точно на аголот од една улица. Новиот Samsung Galaxy S6 edge+ е веќе во продажба и брендот бараше начин како да ја претстави функцијата – нотификации во ... Read More »

Lynx.press со феноменална герила маркетинг кампања во Македонија

Lynx.press е македонски WordPress плагин со кој сопствениците на блогови и портали можат брзо и едноставно да создадат врвно дизајнирани мобилни апликации за Android и iOS. Компанијата која стои позади развојот на овој плагин деновиве реализираше интересна и несекојдневна герила маркетинг кампања со користење на Google AdWords, која предизвика големо ... Read More »

Пакети талкаат низ улиците барајќи ги своите сопственици – нова кампања на Swiss Post

Еве една слатка, едноставна, забавна кампања од Jung von Matt/Limmat за Швајцарската Пошта (Swiss Post), во градот Луцерн во Швајцарија, во која 30 модификувани пакети скитаа низ улиците, барајќи ги своите наменети приматели. Технологијата не можеше да биде поедноставна: Пакетите беа придвижувани од далечински управувани автомобили од страна на 30 ... Read More »

“Ако веќе не копирате – правете го тоа како што треба”

Како еден бренд би требало да одговори ако нивниот конкурент ја имитира нивната маркетинг стратегија? Едно решение е да се оди на суд, а другото решение е копирањето да се прифати како ласкање и да се искористи во прилог на себе-промоција. “Ако веќе не копирате – правете го тоа како ... Read More »

Македонски start-up со невообичаена промотивна кампања

Невообичаена и несекојдневна промотивна кампања спроведе македонската start-up компанија Termin.mk. Бевме изненадени кога во просториите на Marketing365 пристигна невообичаен жолт коверт на кој пишуваше “Препорачуваме 5 минути пауза…”.  Љубопитни, го отворивме, и внатре се наоѓаше растурена сложувалка. На самиот флаер/коверт беа испишани неколку промотивни пораки и насока да се провери ... Read More »

Новата принт-реклама на Neutrogena ви овозможува да го избришете карминот од лицето на насловната страна

Neutrogena и агенцијата DM9DDB ни докажаа дека принт-адвертајзингот не е мртов со нивната најнова реклама. Тие ја искористија насловната страна на бразилскиот неделен магазин Caras и создадоа едно многу уникано искуство за читателите со моделот од насловната – Giovanna Ewbank. Како додадок на магазинот се најдоа сет од Deep Clean марамчиња ... Read More »

KFC ја лансираше “Корпата на спомени”

KFC одлучи да ја прослави својата 60-годишнина од присуството во Канада на многу специјален начин, вреднувајќи секој еден спомен низ сите овие години. Како што велат од KFC Canada, “некои од најдобрите спомени се направени околу KFC паковката”, па затоа ја создадовме “Корпата на спомени” за да ги охрабриме потрошувачите да создадат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365