Home » Герила маркетинг (page 5)

Герила маркетинг

11 одлични кампањи со проширена (аugmented) реалност

Не е ниту хит, ниту тренд, ниту нешто ново…но проширената (аугментираната) реалност (ех на времето колку се мачевме да и најдеме соодветен превод) била заслужна за еден куп одлични кампањи кои никого не оставиле рамнодушен. Тимот на Creative Guerrilla Marketing на купче стави неколку одлични примери на искористување на технологијата ... Read More »

Nescafe за инстант конекции

Тоа беше уште едно типично утро во Берлин, со стотици пешаци кои чекаат семафорот да засвети зелено за да ја преминат улицата. Тогаш тие забележаа нова кутија поставена од Nescafe на тротоарот, поканувајќи ги да притиснат едно копче… Ништо не се случуваше, се додека патниците кои се наоѓаат на другата ... Read More »

Cannes 2015 : Агенцијата 180LA пријави проекти со кои им понуди работа на креативните директори во жири комисиите

Да речеме дека случајно Ви е потребен нов креативен директор. Каде можете да ги најдете најдобрите ? Се разбира дека во некоја од жири комисиите на Cannes Lions. Се што треба е само да им пристапите правилно за да ја следат внимателно Вашата понуда…..хм….хм…. “..а да им пријавиме проект/оглас за ... Read More »

3Д кутија прекрива градилиште во амбиентална кампања

Градилиштата се често скриени зад покривни огради и знаци кои им оневозможуваат на луѓето да создадат слика за финалниот изглед на градбата. Општината Упландс Весби северно од Стокхолм во Шведска сакаше да направи нешто поразлично при реновирањето на блок од стамбени згради. Често конечниот изглед на градбата е прикажан на ... Read More »

Билборд кој препознава лица за да промовира пиво само на жени

Пивскиот бренд “Astra“ во соработка со агенцијата “Philipp und Keuntje“, од Хамбург, Германија, создадоа кампања со која сакаат исклучиво да ја таргетираат женската популација, која дотогаш не била вообичаен конзумент на овој пивски бренд. Мажите секако се по-прочуени пиво-пијци, но од “Astra“ заклучиле дека и во женската популација има исклучително квалитетен пазар…само ... Read More »

За свежото да остане свежо – билборд со портокали на “Glad”

Компанијата “Glad“, во соработка со агенцијата Alma Miami, осмисли интересен билборд кој во текот на неделата покажува како портокалите кои се обвиткани со “Glad“ остануваат во свежа состојба и после една недела. Имено, на билбордот се поставени парчиња портокал од кои дел се обвиткани со “Glad” а дел не. Во ... Read More »

Весник печатен со крв на заболени од ХИВ

Австрискиот весник Vangardist, за да скрене внимание кон судбината на луѓето кои се заразени со ХИВ вирусот, својот последен број го одпечати со мастило во кое се наоѓа и крвта на три хив-позитивни личности. Рекламната агенција Saatchi&Saatchi која е автор на идејата, во описот на проектот вели дека дека е “неопходно ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365