Home » Истражувања (page 3)

Истражувања

Емотиконите и GIF-овите ни помагаат полесно да комуницираме

Начинот на кој комуницираме во текот на годините многу се промени. Од првите слики во пештерите, преку хиероглифите и пиктограмите, па се до азбуката и видеата. Но, се чини дека всушност направивме цел круг. Барем ако се суди според податоците од истражувањето кое го спроведе платформата за мобилно споделување на ... Read More »

Кои се најголемите патриоти помеѓу брендовите во Америка?

Соединетите Американски Држави денес, 4 јули, слават 241 година независност, а по тој повод истражувачката консултанска куќа Brand Keys го објави своето 15 годишно истражување на најпатриотските американски брендови, во кое забележале „драматична промена во перцепцијата на потрошувачкиот патроитизам“. Jeep, Disney и Levi Strauss и понатаму се на врвот на ... Read More »

Светскиот пазар на мобилни игри ќе вреди повеќе од 58 милијарди долари

Во 2016 години светскиот пазар на мобилни игри вредел импресивни 32,29 милијарди долари Пазарот на мобилни игри расте од ден на ден. Нови игри, нови уреди и нови играчи гарантираат дека во иднина изработката и продажбата на мобилни игри ќе биде профитабилна дејност. Според предвидувањата на BIS Research, светскиот пазар ... Read More »

Петте најголеми телевизии во 2016-та оствариле приход од речиси 18 милиони евра

Петте најголеми комерцијални телевизии кои емитуваат програма на државно ниво преку оператор на дигитален терестријален мултиплекс (Сител, Канал5, Алсат, Алфа и Телма) во текот на 2016 година оствариле вкупни приходи од 1 101 074 585 денари или “преведено“ во евра – 17 903 651. Ова го покажува анализата на Маркетинг365 кој ... Read More »

Топ 10 агенции во Хрватска според остварени приходи во 2016 година

(РЕГИОН) – Финансиски најуспешна хрватска агенција од сите 36 члени на HURA и оваа година повторно е  UNEX чии две агенции Unex Media и Unex Grupa, во 2016 година оствариле приход од 338,7 милиони куни што е еквивалентно на околу 45 милиони евра. Добивката после оданочување изнесува 17,5 милиони куни ... Read More »

Сексуалноста во огласите – се забележува но НЕ продава и може негативно да влијае врз репутацијата

Провокативните рекламни кампањи имаат мало влијание на продажбата и можат да имаат негативно влијание врз имиџот на брендот – се наведува во новото истражување чии резултати ги спорат тезите кои широко беа прифатени во индустријата а кои едноставно велеа дека “сексот продава“. John Wirtz, професор за огласување на универзитетот во Илиноис, ... Read More »

127 факти за видео маркетинг !

Кое беше првото вирално видео на интернет? Дали YouTube е прв сајт за споделување на видеа? Колку огласувчи всушност користи YouTube за видео адвертајзинг? Дали некогаш сте се запрашале како започна онлајн видео маркетингот? Кои беа првите играчи, како растеше и каде се наоѓа денес? Екипата од webistebuilder.org.uk навистина се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365