Home » Креативен импулс

Креативен импулс

Кога куварот отворено Ви нуди….отровна храна

Новата кампања на непрофитната организација End Allergies Together ( E.A.T.) и BBDO New York се обидува да ја подигне свеста за алергиите на храна и парите кои се потребни за истражување на можните лекарства – илустрирајќи ја тешката реалност дека за луѓето кои страдаат од алергија на храна, еден залак ... Read More »

Кампања на “Божиновски часовници и накит“: Победи го времето, живеј го моментот!

Наместо своите редовни униформи вработените во салоните на „Божиновски часовници и накит“ денеска имаа сосема вон стандарден стајлинг и  под мотото „Денес не е први април“ со исцртани маски ги опслужуваа клиентите кои ги посетуваа продажните места,  предизвикувајќи бројни љубопитни погледи од случајните минувачи. Од Божиновски часовници и накит објаснуваат ... Read More »

Духовит спот на кампањата „It can wait“ кој прво забавува, а потоа шокира

Агенцијата FCB Cape Town во кампањата за безбедност во сообраќајот на почетокот е духовита, за на крај да стане смртно сериозна Кампањата „It Can Wait“ (Може да почека) која веќе некое време се врти во Јужна Африка, предупредува на опасноста од користење на мобилни телефони за време на возење, а ... Read More »

Honda го прикажува креативниот процес зад блокбастер филмовите во оваа впечатлива реклама

Агенцијата Wieden+Kennedy направи кампања за Hondа која преку четири потполно различни жанрови на филм претставува четири различни модели на Hondа Агенцијата Wieden + Kennedy ја претстави својата најнова кампања за Hondа, која подеднакво ја претставува и умешноста потребна за правeње на хит филмови, како и спонзорството на Hondа на филмовите ... Read More »

IKEA и еден пријателски настроен лав “Одмараат” во оваа нова реклама

Агенцијата Mother London започна нова интегрирана кампања за IKEA во Обединетото Кралство и Ирска фокусирана врз дневната соба, насловена “Одморете се на` големо”, која претставува најново дополнување кон поголемата кампања “Прекрасно секојдневие”. Деби спотот “Лав” е базиран врз фактот дека лавовите поминуваа и до 18 часа на ден во одмор. ... Read More »

„Траги“ (од одлична кампања) на белградските улици

На 120 локации низ Белград, на рекламни паноа, се претставени плакати во рамките на кампањата „Траги“, на Автономниот женски центар, во кои трагите од насилство спрема жените се навидум претставени како уметничко дело. Со пораката на кампањата дека „не е секое дело уметничко дело“, оваа организација порачува дека повеќето извршители ... Read More »

Рекламниот блокбастер „Може” во спектекуларно продолжение „Пауза”

Може ли омилената комуникациска платформа на Рајфајзен банка да трае уште една сезона и понатаму да функционира? Може ли уште една во низата реклами за кредит да го привлече вниманието на корисниците и да остане во сеќавањето подолго од триесетина секунди? Може ли…? МОЖЕ! Новиот „Пауза” кредит на Рајфајзен банка ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365