Home » Медиуми (page 17)

Медиуми

Sky.mk јавно ги објави статистиките и понуди најниски цени за рекламирање на мали и средни компании

Порталот Sky.mk, во сопственост на Здружението за слободно информирање МЕДИАФАКС , денеска се реши за еден несекојдневен потег за македонската интерет сцена по примерот на водечките портали од запад објавувајќи ги јавно своите податоци за посетеноста и публиката на порталот притоа нудејќи ексклузивен пакет за малите и средни претпријатија со едни ... Read More »

Факултети.мк прослави три години постоење со промоција на нова албанска верзија на порталот

Факултети.мк водечкиот македонски портал за образование и наука, денеска слави 3 години од своето постоење. “Поминаа 3 години посветени на факултети.мк. Денеска можеме да бидеме горди што успеавме да создадеме силен медиум посветен на образованието, медиум преку кој студентите може слободно да се изразат и вистински партнер на високообразовните институции. ... Read More »

Дел од водечките веб сајтови се откажуваат од Гемиус

Голем дел од водечките веб сајтови во Македонија меѓу кои и Time.mk, Off.net.mk, On.net.mk , Kajgana.com, Sky.mk, Mkd.mk, Ekipa.mk, Kafepauza.mk, Telegraf.mk, Vest.mk, Dnevnik.mk, Utrinski.mk најавија дека планираат да истапат од мерењата и истражувањата кои ги прави Гемиус. За целиот процес и пред се дилемите и проблемите со кои истиот се соочува ... Read More »

Катарина Синадиновска од “Капитал“ избрана за Претседател на советот за етика на медиумите

Катарина Синадиновска - Капитал

Советот за етика на медиумите на Македонија (СЕММ) – првото тело за медиумска саморегулација, на состанокот одржан во четврток за свој претседател ја избра Катарина Синадиновска од магазинот Капитал, а за заменик-претседател Ивана Костова од порталот Телеграф. Наредната недела ќе биде објавен оглас во согласност со статутот на СЕММ за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365