Home » Политички маркетинг (page 3)

Политички маркетинг

Политички маркетинг: Анализа на гласањето

Една од првите секако и најважните работи кои сакам да ги споделам како неопходни што треба да ги направат сите оние кои имаат во план да се кандидираат за било какви избори е токму процесот на дефинирање на избирачите, а првиот чекор во тој процес, кој имам намера да го образложам денеска, е Анализата ... Read More »

Политички маркетинг: Избор на фотографија

Почитувани читатели, денеска продолжуваме со серијата статии посветени на елементите на политичкиот маркетинг и ќе зборуваме за навидум еден не толку битен елемент. Велам навидум, бидејќи во суштина иако на овој елемент не се посветува големо внимание кај нас, тој има суштинско значење во создавањето на позитивниот имиџ и добрата промоција на еден политички кандидат.Станува ... Read More »

Политички маркетинг : Неполитички средби

Како што верувам добро знаете во Република Македонија секогаш изборите се оддржуваат во Недела, а саботата, денот пред гласањето, се смета за ден во кој важи изборниот молк, односно ден во кој е забрането било како политичко рекламирање со цел на гласачите да им се остави “слободен простор“ да размислат ... Read More »

Турската Влада формира social media тим – од 6000 луѓе

Моќта на социјалните медиуми најмногу може да се види по “арапската пролет”, за која што се надевам дека сите знаете по нешто (а, и би требало како маркетери да ги пратете сите случувања околу Вас). Моќта на социјалните мрежи не ја доведе Турција до пад на Владата како во арапските ... Read More »

Политичкиот маркетинг штотуку се искачи на ново ниво :)

Добредојдовте во градот Минеаполис, некаде на северот на САД (во ред, најголем град во државата Минесота, на брегот на Големите езера). Токму таму, во моментов се води кампања за избор на нов градоначалник. Освен секојдневните ветувања на изградба на нови светски чуда, кандидатите се обидуваат на секој можен начин да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365