Home » ПР (page 20)

ПР

Golden Drum 2013 – предавачи

20-тиот Golden Drum интернационален адвертајзинг фестивал во Порторож, Словенија, започнува на 9-ти октомври (што ќе му дојде другата недела). Програмата за настанот можете да ја погледнете на следниот линк, додека предавачите што ќе бидат присутни на овој настан се следните: Read More »

Mercedes-Benz кокошките

Никогаш, никогаш, никогаш нема да ги ставите Mercedes-Benz во иста реченица со кокошки. Барем така е изграден брендот досега. Но, време е нешто да се смени. Ако не за друго, да се нагласи позитивниот дух. Magic Body Control, на Mercedes-Benz. Read More »

Во ПР-от се парите

Водечките светски агенции за односи со јавност немаат проблеми со cash flow. Напротив. Некои од нив бележат дури и двоцифрен процентуален раст на приходите од надоместоците што ги добиваат од своите клиенти. Глобалната ПР индустрија, која „тежи“ близу 11 милијарди долари и вработува над 75.000 професионалци, расте трета година по ... Read More »

Турската Влада формира social media тим – од 6000 луѓе

Моќта на социјалните медиуми најмногу може да се види по “арапската пролет”, за која што се надевам дека сите знаете по нешто (а, и би требало како маркетери да ги пратете сите случувања околу Вас). Моќта на социјалните мрежи не ја доведе Турција до пад на Владата како во арапските ... Read More »

Политичкиот маркетинг штотуку се искачи на ново ниво :)

Добредојдовте во градот Минеаполис, некаде на северот на САД (во ред, најголем град во државата Минесота, на брегот на Големите езера). Токму таму, во моментов се води кампања за избор на нов градоначалник. Освен секојдневните ветувања на изградба на нови светски чуда, кандидатите се обидуваат на секој можен начин да ... Read More »

Едноставен водич за ПР новајлии

Marketing365 - PR newbies

Кога пред повеќе од десет години навлегував во професијата односи со јавноста (ПР), имав,  благо речено, поедноставена слика за предизвикот пред мене. За среќа, ме водеше силната желба да научам што е можно повеќе. Патем, процесот на учење и осознавање нови работи не престанува, затоа што ПР-от е професија која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365