Home » Digital (page 10)

Digital

Новата аналитичка алатка за Facebook Messenger Bots може да направи промени во маркетингот

Социјалната мрежа анализата на пораките започна да ја гледа од нова перспектива- аналитичка која веќе започнаа да ја користат агенциите. Секој дигитален огласувач знае дека и најдобите алатки на светот имаат потреба од дополнителна анализа. Една од новостите која може да се каже дека израдува доста агенции е таа дека Facebook ... Read More »

Snapchat се здружува со Foursquare, Facebook и Google креираат нови политики…Мал преглед на медиумските новости

Snapchat ќе го насочи своето локациско таргетирање и геофилтери со помош на податоци од Foursquare. Локацискиот провајдеер за анализа ќе им помогне на геофилтерите на Snapchat во поддршка со податоци кои ќе прикажат каде се прикажуваат рекламите. Претходно компанијата практикуваше користење на геофилтери но со помош на Foursquare преку кориустење ... Read More »

Фејсбук вети дека ќе биде потранспарентен во метриката, откако призна пропусти во аналитиката

Фејсбук се повеќе се отвора за мерења на трети страни во обид да го спречи ширењето на негативни чувства меѓу маркетерите после информациите за лошата метрика. Постои загриженост дека социјалната мрежа веќе не може веќе да продолжи да го избегнува мерењето од страна на трети страни и ефикасно да ја  ‘заврши ... Read More »

Замислувајќи ја “Агенцијата на иднината”

“Агенциите во иднината“ продолжува да биде една од најинтересните теми околу кои континуирано се крева “прашина” во медиумскиот простор. Многумина веруваат и ги предвидуваат згаснувањата на агенциите како што денеска ги познаваме, укажувајќи на нештата како проблемите со транспарентноста на цената на медиумите, движењето кон превземањто на медиумите од страна на ... Read More »

Фејсбук ја проширува својата рекламна мрежа на Apple TV и Roku

Социјалната мрежа новата рекламна стратегија ја проширува на Apple TV и Roku, преку тестирање на рекламите на апликациите на овие видео платформи. Овој тест претставува проширување на публиката на платформата наречена Facebook Audience Network која е платформа за веб и апликациски издавачи на која може да се продаде рекламен простор ... Read More »

Извештај: Donald Trump беше далеку подобар на социјалните медиуми за разлика од Hillary Clinton

Нов извештај сугерира дека едно од нештата кое влијаеше на исходот од изборите и предноста на Donald Trump во претседателската трка со Hillary Clinton е неговата кампања на социјалните медиуми особено на Facebook. Во согласност со студијата на EzyInsights, тимот на Trump за социјални медиуми константно бил во предност пред тимот ... Read More »

Мобилното рекламирање на интернет во САД придонесува речиси за половина од приходите од маркетинг

Речиси половина од целокупното рекламирање на Интернет во САД е мобилно, со вкупни приходи од онлајн медиуми  кои достигнале до $ 32.7bn во првата половина на 2016 година, според најновите податоци  од IAB. Извештајот на PwC од 1 ноември  наведува дека оваа е највисока бројка досега, која расте речиси 19% повеќе ... Read More »

Зошто Snapchat ќе го позајмува моделот на кабелска телевизија?

Mоделот на кабелска ТВ може да се појави на Интернет, доколку информациите од минатата недела околу еден можен модел за лиценцирање на Snapchat се вистинити. Според нив, издавачите ќе примаат надомест за лиценцирање за нивната содржина на Snapchat Discover , наместо да прават продажба на реклами семите  и притоа ќе добиваат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365