Home » Digital (page 25)

Digital

Рекламирањето генерира 7 евра за економијата при секое инвестирано

Индустријата треба подобро да ги комуницира економските бенефити во Европа затоа што креаторите на политики ја разгледуваат можноста да го ограничат онлајн рекламирањето.  Секое евро потрошено на реклами придонесува кон економијата на ЕУ за  околу  €7, придонесувајќи  за профит од  €643 bn во 28 те држави во овој блок, а ... Read More »

5 трендови во дигиталниот маркетинг кои веројатно ќе исчезнат во 2017 година

На почетокот на оваа година се појавија многу листи на тема – кои трендови во маркетингот ќе доминираат во 2017 година, а има малку текстови кои се занимаваат со трендовите кои ќе исчезнат оваа година. Околу тоа за Mashable пишува Josh Steimle, стручњак за дигитален маркетинг, автор на книгата „Chief ... Read More »

Приказна за добра мобилна апликација – Успех на Simply Tastly app

Како што мобилната технологија од ден за ден напредува, а мобилните апликации нудат различни опции за унапредување на работењето, брендовите настојуваат да ги следат трендовите и комуницираат со своите потрошувачи на тој начин, нудејќи релевантни информации, знаења и искуства. Доколку имаме во предвид дека привлекувањето на нови потрошувачи на определени ... Read More »

Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

Facebook тестира реклами за време на емитувањето на видео за понатамошно зголемување на своите приходи следејќи го моделот на YouTube YouTube треба да внимава, Facebook ги испробува новите модели за видео реклами кои се појавуваат во текот на времетраењето на видео содржините на платформата. Овие видео реклами траат околу 20 ... Read More »

Признание за регионалниот content проект Make-Up

На годишното доделување на UEPS признанијата fullservice дигиталната агенција Drive освои сребрена награда за проектот L’Oreal Make-Up. Во прашање е content проект којшто има за цел давање на знаење за најновите make-up трендови, совети и трикови, а кој е реализиран на четири пазари во регионот: во Хрватска, Словенија, Бугарија и ... Read More »

Предизвиците со кои ќе се соочи маркетинг индустријата во 2017 година

Транзицијата во новата година може да биде задача зад која се крие голем предизвик за компаниите. Работејќи во индустрија каде технолошкиот напредок и одлуките на најголемите социјални мрежи го диктираат начинот на која работиме во исто време значи дека нештата кои функционирале до вчера нема да функционираат и утре. Со ... Read More »

Twitch: Секое искуство може да се емитува онлајн-но не секое може да се монетизира

Пред само неколку години кога Jonathan Simpson-Bint CRO на Twitch ќе се појавеше на состанок со агенции и адвертајзери многумина неговите напори ги гледаа со сомнеж… “Толку многу луѓе се активни на Twitch? Мораш да се шегуваш со нас….’’ – oва беше најчестата реакција со која се соочував,” зборува  Simpson-Bint, ... Read More »

Улогата на социјалните медиуми во “празничниот маркетинг”

Новите податоци укажуваат дека еден од три купувачи за време на празниците е под влијание на вашиот онлајн маркетинг. Sprout Social погледна во примените и испратените пораки на 15 бренда на Instagram, Facebook и Twitter. Еве ги и заклучоците: Оваа празнична сезона, 3,140 пораки на социјалните медиуми се очекуваат да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365