Home » Digital (page 30)

Digital

Facebook ќе ги обележува лажните новости со таг за ‘’спорни’’ вести

Социјалната мрежа минатиот четврток изјави дека ќе имплементира нови мерки со кои ќе се бори против лажните новости кои се шират во рамките на делот за новости на платформата. Facebook се пронајде  под лупата на критичната јавност по претседателските избори и победата на Donald Trump кога голем број на новости ... Read More »

Snapchat додаде 4 нови карактеристики помеѓу кои и најбараната- групниот разговор

Snapchat штотуку јавно ги објави четирите нови опции кои ги додаде на својата апликацијата, со што повторно влегува во трката да стане најпопуларна мрежа во полето на социјалните медиуми каде конкуренцијата за вниманието на потрошувачите и бизнисите станува се поголема. Со ново- додадените опции, Калифорниската компанија влегува во  најтесниот круг на ... Read More »

Прогнозите покажуваат дека трошоците за програмско огласување ќе пораснат за скоро 1/3 во 2017

Програмското рекламирање ќе порасне за 31% следната година, со поголема брзина од било кој друг дигитален канал во согласност со прогнозата на извештајот за програмски маркетинг на Zenith. Извештајот објавен деновиве покрива 41 од клучните маркетинг пазари, и предвидува дека трошоците  ќе пораснат и за социјалните медиуми (за 25%) како ... Read More »

5 примери како брендовите користат видео во живо во склоп на својот маркетинг план

Емитувањето видеа во живо стана сензационален тренд во online маркетинг заедницата. Благодарение на Facebook Live и на конкурентните социјални платформи, брендовите сега работат понапорно од кога и да е со цел да пренесат интересни и вредни видео содржини до своите потрошувачи. Што е тоа што едно видео во живо го ... Read More »

Добиј билет за превоз со метро – со гледање на реклами

Дали ќе погледнете неколку реклами на својот смартфон доколку тоа би значело дека ќе добиете добивање на бесплатен превоз во трамвај или метро? Секако дека би погледнале, посебно кога ќе откриете дека во себе немате доволно кусур за да платите билет :) Во Düsseldorf, Германија, ова е можно со апликацијата ... Read More »

Новата аналитичка алатка за Facebook Messenger Bots може да направи промени во маркетингот

Социјалната мрежа анализата на пораките започна да ја гледа од нова перспектива- аналитичка која веќе започнаа да ја користат агенциите. Секој дигитален огласувач знае дека и најдобите алатки на светот имаат потреба од дополнителна анализа. Една од новостите која може да се каже дека израдува доста агенции е таа дека Facebook ... Read More »

Snapchat се здружува со Foursquare, Facebook и Google креираат нови политики…Мал преглед на медиумските новости

Snapchat ќе го насочи своето локациско таргетирање и геофилтери со помош на податоци од Foursquare. Локацискиот провајдеер за анализа ќе им помогне на геофилтерите на Snapchat во поддршка со податоци кои ќе прикажат каде се прикажуваат рекламите. Претходно компанијата практикуваше користење на геофилтери но со помош на Foursquare преку кориустење ... Read More »

Фејсбук вети дека ќе биде потранспарентен во метриката, откако призна пропусти во аналитиката

Фејсбук се повеќе се отвора за мерења на трети страни во обид да го спречи ширењето на негативни чувства меѓу маркетерите после информациите за лошата метрика. Постои загриженост дека социјалната мрежа веќе не може веќе да продолжи да го избегнува мерењето од страна на трети страни и ефикасно да ја  ‘заврши ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365