Home » Digital (page 31)

Digital

“Коалицијата за подобри реклами“ објави подобрени стандарди за десктоп и мобилни реклами

Коалицијата за подобри реклами (The Coalition for Better Ads – www.betterads.org ) ги објави подобрените стандарди за рекламирање за десктоп и мобилен кои ги рефлектираат преференците на Северно –Американските и Европските пазари. Подобрените стандарди се базирани на направено истражување во кое потрошувачите компаративно ги рангирале различните искуства со реклами на интернет кои ... Read More »

Havas ги замрзна сите трошоци за реклами на  Google и  YouTube во Велика Британија

Havas Group U.K. се одлучи за повлекување на инвестициите во Google и  YouTube реклами за своите клиенти откако истите се појавувале веднаш до сомнителна содржина онлајн. “Havas Group U.K. оваа одлука ја донесува во име на своите клиенти како O2, Royal Mail, BBC, Dominos и  Hyundai Kia, каде ги паузира сите реклами ... Read More »

Matt Brittin од Google им се извини на компаниите од индустријата за проблемите со пласманот на рекламите

Matt Brittin, EMEA шеф на Google, објави извинување до рекламната индустријата за проблемите со кои се соочуваат брендовите чии реклами беа поставени до контроверзни содржини на YouTube. Brittin, кој е претседател на EMEA Business and operations, кажа дека Google одлучи да го забрза процесот на разгледување на веќе постоечкитe проблеми ... Read More »

Facebook додаде апликација за виртуелна реалност на својата платформа

Социјалната мрежа го направи првиот чекор при интегрирањето на виртуелната реалност во самата платформа. По три години откако го купи Oculus, Facebook конечно успеа да ја интегрира виртуелната реалност во својата платформа со помош на нова самостојна апликација. По аквизицијата, социјалниот гигант направи повеќе чекори со цел да ја прошири ... Read More »

Time Inc. лансира нов медиумски бренд пред својата потенцијална продажба

Time Inc. за само една недела ќе ги добие и финалните понуди за откуп на целата копанија, кои ќе бидат понуени од страна на 5 потенцијални инвеститори – но, иако нештата се менуваат во компанијата,  менаџментот се уште продолжува со макотрпната работа и напорите кои ги вложува силно во полето ... Read More »

Axe лансираше Instagram кампања со инфлуенсери насочена кон младите мажи

Ова е една од најголемите мистерии кај мажите: иако мажите може да се екстремно свесни за својот стил, особено за нивните обувки, коли и направи- поголемиот дел од нив не ставаат ништо на својата коса. Во согласност со истражувањето на Euromonitor ( 2014) наименувано како ‘’Истражување за личниот изглед’’, помалку ... Read More »

Московски дигитални билборди огласуваат Jaguar на возачите кои имаат скап автомобил и длабок паричник

Брендовите на автопатот во Москва ги тестираат целните потрошувачи според автомобилот кој го возат, користејќи го квалитетот на нивните возила како би ја утврдиле нивната „вредност“ помеѓу останатите фактори. Камерата поставена на одредена оддалеченост пред дигиталниот билборд, го препознава видот на автомобилот кој се приближува и ги користи тие информации ... Read More »

Лесно избришете ги своите траги од интернет

Шведскиот сервис deseat.me нуди едноставен преглед на сите отворени кориснички сметки и нивно бришење на едно место. Во време во кое дигиталната сфера стана толку се`присутна што повеќе и не следиме кои се` сервиси ги користиме, сервисот за отстранување на несаканите кориснички сметки може да им биде корисен на многумина. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365