Home » Digital (page 5)

Digital

Стигнува Google Hire, нова платформа за понуда и барање на работа

LinkedIn, Greenhouse, Jobvite и сличните платформи, одамна на глобално ниво се етаблирале како незаобиколни точки во барањето и понудата на работа. Како поединците, така и работодавачите на овие и на сличните социјални мрежи фокусирани на пазарот на трудот, веќе со години создаваат бизнис мрежи. Гугл до сега беше потполно надвор ... Read More »

Платената телевизиска програма забележува пад во Источна Европа

Бројот на корисници на платена ТВ програма во источна Европа се превидува дека ќе забележи пад од 1 милион корисници во периодот од 2016-2022. Падот на платите, како и примораноста за потрага по работа  во странство и ниските стапки на раст на наталитетот, се фактори кои се појавуваат во 15 ... Read More »

Youtube ќе ги блокира огласите на каналите со помалку од 10 000 прегледи

Новиот праг овозможува доволна количина на информации да се процени валидноста на каналот, тврдат од компанијата Почнувајќи од овај викенд, YouTube ги блокира огласите на каналите на YouTube Partner program кои не достигнале најмалку 10 000 прегледи. YouTube во најавата на овај чекор обаснуваат дека новиот праг и` овозможува на ... Read More »

7 едноставни чекори кои функционираат кај социјалните медиуми

Основачот на Likeable  Dave Kerpen лично одговара на илјадници Твитови, е-мајли и пораки секојдневно. Дали би рекле дека е лудо или генијално тоа што го прави? Пред да започне да дели совети за претприемачи на конференцијата GrowCon во Њу Орлеанс, Dave Kerpen, директор на Likeable Media а сегa и основач ... Read More »

Adobe Advertising Cloud бара начини да го премости јазот помеѓу ТВ и дигиталните медиуми

На Adobe самитот кој деновиве се одржуваше во Las Vegas, Adobe го промовираше e Advertising Cloud, програмска платформа која компанијата тврди дека е првата платформа за менаџирање на рекламирањето низ традиционалните ТВ и дигитални платформи. Дизајнирана за видео Adobe нагласува дека новата платформа ги комбинира карактеристиките преземени од Adobe Media ... Read More »

“Коалицијата за подобри реклами“ објави подобрени стандарди за десктоп и мобилни реклами

Коалицијата за подобри реклами (The Coalition for Better Ads – www.betterads.org ) ги објави подобрените стандарди за рекламирање за десктоп и мобилен кои ги рефлектираат преференците на Северно –Американските и Европските пазари. Подобрените стандарди се базирани на направено истражување во кое потрошувачите компаративно ги рангирале различните искуства со реклами на интернет кои ... Read More »

Havas ги замрзна сите трошоци за реклами на  Google и  YouTube во Велика Британија

Havas Group U.K. се одлучи за повлекување на инвестициите во Google и  YouTube реклами за своите клиенти откако истите се појавувале веднаш до сомнителна содржина онлајн. “Havas Group U.K. оваа одлука ја донесува во име на своите клиенти како O2, Royal Mail, BBC, Dominos и  Hyundai Kia, каде ги паузира сите реклами ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365