Home » Герила маркетинг (page 3)

Герила маркетинг

Сите реклами во Лондонската подземна станица заменети со слики од мачки

Доколку пристигнете на станицата Clapham Common tube station, можете да добиете претстава дека овие наши крзнени пријателчиња ^^ платиле за ваков маркетинг и се спремни за светска доминација :) Нема да бидете далеку од својата претпоставка затоа што ова е дело од проектот на CATS. Но за наша среќа ова ... Read More »

Gillette покажува зошто е подобро да ги прашаме татковците наместо интернет

Денешната младина е прилично приврзана со интернет комуникацијата и многу често голем број на одговори на нивните најразлични прашања најпрво ги пребарува на интернет….многу почесто отколку што за тоа ги прашува своите родители. Се сеќаваме сите дека пред големата интернет револуција, за голем број на нашите едноставни прашања имавме разговори ... Read More »

Спремни ли сте за осмомартовска мисија во Скопје Сити Мол?

Вие сте на шопинг и одеднаш Ви се причини дека спикерот преку разглас ви се обраќа токму вам? Не, не грешите, токму вие сте избрани да освоите вредносен ваучер во Осмомартовска мисија во Скопје Сити Мол, која трае од Саботата до денеска :) Изминативе денови во најголемиот шопинг мол во земјава на ... Read More »

Ако трчате доволно брзо – ќе си ќарите пар Рибок патики

Минатиот викенд граѓаните на Стокхлом биле изненадени од еден интересен outdoor елемент поставен од Рибок кој граѓаните ги предизивикува на следново: да истрчаат што е можно побрзо пред рекламата на брендот во која има вградена камера која ќе им ја мери нивната брзина на трчање – и ако трчале доволно брзо, ќе си ... Read More »

Оглас на Кока-Кола кој можат да го видат само 5% од луѓето

Агенција Essencius неодамна во Данска ја стартуваше кампањата за Coca-Cola Life, чиј слоган можат да го видат само 5% од популацијата. Слоганот е скриен во т.н. “Ishihara pictures“, слики во форма на круг во различни бои со кои се проверува далтонизмот. Обичните минувачи во сликите гледаат само зелени и смеѓи ... Read More »

SWISS International Airlines ве покануваат да работите над облаците

Во погорното видео (создадено од агенцијата webguerillas од Цирих, Швајцарија) гледаме луѓе кои си продолжуваат со своите секојдневни животи, зафатени со нивните вообичаени активности, кога наеднаш гледаат група на луѓе кои носат знаци во форма на облаци, сонце, планински врвови итн… Ова предизвикува нивните активности да бидат нарушени, обземајќи ги ... Read More »

Активисти на Brandalism го превзедоа адвертајзинг просторот низ Париз за време на самитот за климатски промени

Brandalism, анти-адвертајзинг движењето, инсталираше повеќе од 600 лажни реклами низ улиците на Париз, критикувајќи го корпоративното спонзорство на самитот за климатски промени на Обединетите Нации. Неовластените реклами се појавија за време на викендот. Brandalism превзеде одговорност за нив преку соопштение на својот веб-сајт. Во соопштението, Brandalism призна дека ги направи лажните ... Read More »

Samsung создаде уникатен дигитален билборд кој ви кажува што има зад аголот

Samsung го пронајде вистинскиот начин да го промовира лансирањето на нов телефон и неговите интересни карактеристики во Стокхолм, Шведска, прикажувајќи ги неговите способности точно на аголот од една улица. Новиот Samsung Galaxy S6 edge+ е веќе во продажба и брендот бараше начин како да ја претстави функцијата – нотификации во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365