Home » Герила маркетинг (page 5)

Герила маркетинг

Cannes 2015 : Агенцијата 180LA пријави проекти со кои им понуди работа на креативните директори во жири комисиите

Да речеме дека случајно Ви е потребен нов креативен директор. Каде можете да ги најдете најдобрите ? Се разбира дека во некоја од жири комисиите на Cannes Lions. Се што треба е само да им пристапите правилно за да ја следат внимателно Вашата понуда…..хм….хм…. “..а да им пријавиме проект/оглас за ... Read More »

3Д кутија прекрива градилиште во амбиентална кампања

Градилиштата се често скриени зад покривни огради и знаци кои им оневозможуваат на луѓето да создадат слика за финалниот изглед на градбата. Општината Упландс Весби северно од Стокхолм во Шведска сакаше да направи нешто поразлично при реновирањето на блок од стамбени згради. Често конечниот изглед на градбата е прикажан на ... Read More »

Билборд кој препознава лица за да промовира пиво само на жени

Пивскиот бренд “Astra“ во соработка со агенцијата “Philipp und Keuntje“, од Хамбург, Германија, создадоа кампања со која сакаат исклучиво да ја таргетираат женската популација, која дотогаш не била вообичаен конзумент на овој пивски бренд. Мажите секако се по-прочуени пиво-пијци, но од “Astra“ заклучиле дека и во женската популација има исклучително квалитетен пазар…само ... Read More »

За свежото да остане свежо – билборд со портокали на “Glad”

Компанијата “Glad“, во соработка со агенцијата Alma Miami, осмисли интересен билборд кој во текот на неделата покажува како портокалите кои се обвиткани со “Glad“ остануваат во свежа состојба и после една недела. Имено, на билбордот се поставени парчиња портокал од кои дел се обвиткани со “Glad” а дел не. Во ... Read More »

Весник печатен со крв на заболени од ХИВ

Австрискиот весник Vangardist, за да скрене внимание кон судбината на луѓето кои се заразени со ХИВ вирусот, својот последен број го одпечати со мастило во кое се наоѓа и крвта на три хив-позитивни личности. Рекламната агенција Saatchi&Saatchi која е автор на идејата, во описот на проектот вели дека дека е “неопходно ... Read More »

Карлсберг го креираше “Веројатно најдобриот постер на светот“ !

Карлсберг штотуку го креираше “Веројатно најдобриот постер на светот“ (#ProbablyTheBest). Постер кој точи бесплатно пиво ! Постерот е поставен во Лондон и него го “чуваат“ задолжени лица кои го одржуваат редот и кои се грижат постерот да не биде “премногу искористен“ од пивопијците и гарантираат секој посетител да си добие по една ... Read More »

“Модринки кои заедно можеме да ги излечиме“ – интерактивен билборд по повод 8-ми март

Лондонската агенција WCRS во соработка со неколку организации за заштита на правата на жените, на неколку локации низ Лондон постави феноменален интеркативен билборд по повод Меѓународниот ден на жената (8 март). На билбордот е прикажано лице на жена со модринки, кое сугерира дека истата била цел на физичко малтретирање. Билбордот користи технологија на ... Read More »

Микро кампања, tesakam.mk

Винарска визба “Тиквеш“ по повод на празникот на виното и љубовта, 14 февруари, го лансираше микро-сајтот www.tesakam.mk. Сите кои сакаат да учествуваат во кампањата ќе можат преку веб сајтот и преку социјалните мрежи, наредниве 2-3 дена да споделуваат персонализирани пораки за љубовта и виното до своите сакани. Пораките се испраќаат едноставно, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365