Home » Интервјуа (page 10)

Интервјуа

Интервју со Игор Мишевски – извршен директор на Nova Solutions

Игор Мишевски - Nova Solutions интервју Маркетинг365

Празнично, на мое големо задоволство, како гостин на Маркетинг365 денеска го имаме Игор Мишевски, сопственик и извршен директор на Nova Solutions, една од водечките македонски агенции за интернет маркетинг и менаџирање со социјални медиуми. Повеќе за неговата работа, трендовите во развојот на социјалните мрежи, како и неговото видување за случувањата ... Read More »

Ана Мирковиќ : “Социјалните медиуми ни даваат појасна и пореална слика за тоа колку е некој писмен, образован и информиран“

Ana Mirkovic

Aнa Мирковиќ, извршен директор на Институтот за дигитални комуникации (DCI), специјално за Маркетинг мрежа зборува за тоа како да се изгради својата репутација на социјалните мрежи, дали таа работа треба да се остави на надворешните соработници (специјализирани агенции) и дали во овој момент можеме да кажеме дека граѓаните на Србија се ... Read More »

Интервју со Сашо Пешев сопственик на Њу Момент

Сашо Пешев, интервју за Маркетинг365

Почитувани читатели, денеска на наше големо задоволство како гостин на Маркетинг365 го имаме Сашо Пешев, човек кој долго време е дел од македонската и светската маркетинг сцена, еден од четворицата сопственици на мрежата Њу Момент, каде дел е и Њу Момент Скопје – агенцијата која пред десетина дена беше прогласена ... Read More »

Разговор со Деан Торпе еден од најбараните гуруа за продажба и финансии во Европа

Деновиве имавме прилика да проследиме една интересна конференција со несекојдневни личности како што се Деан Торпе и Ан Бети во рамките на интернационалниот  фестивал Body Mind and Spirit. Деан Торпе е еден од најдобрите бизнис консултанти  за продажба и корпоративни финансии во Европа додека Ан Бети е успешен претприемач од ... Read More »

Интервју со Давор Брукета: “BalCannes е шанса која маркетинг агенциите од Македонија не смеат да ја испуштат“

Денеска како гостин на Маркетинг365 порталот го имаме Давор Брукета, еден од организаторите на BalCannes и уметнички директор на рекламната агенција Bruketa & Žinić OM. Повеќе за развојот на самиот настан, значењето кое го има за маркетинг агенциите и огласувачите од Македонија и регионот, како и за кретериумите за учество ... Read More »

Интервју со Даниела Лалиќ – член на управниот одбор на Здружението за односи со јавност во Србија

Здружението за односи со јавноста на Србија, во периодот од 27 декември 2012 до 18 јануари 2013 година, спроведе истражување насловено како “Истражување на состојбата на професијата односи со јавност во Србија“. Во истражувањето учествуваа 288 испитаници, професионалци од областа на односите со јавност. По тој повод, членот на управниот ... Read More »

Интервју: Гоце Пачемски “Здружување за да ја заштитиме ПР професијата“

Почитувани читатели денеска на мое големо задоволство ја имаме можноста како гостин на блогот да го имаме Гоце Пачемски , ПР професионалец кој моментално е ангажиран како советник за односи со јавност и координатор за медиуми во агенцијата “ImagePR“ . Read More »

Интервју со Коста Петров – основач и извршен директор на “The P World”

Почитувани читатели , денеска на мое големо задоволство, како гостин на блогов го имаме Коста Петров. Коста е еден од најмаркантните професионалци во Република Македонија. Основач е и извршен директор на можеби најголемиот македонски бизнис-бренд во глобални рамки – компанијата “The P World“, работел на многу проекти што од маркетинг, што од ПР што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365