Home » Интервјуа (page 4)

Интервјуа

CreativeVoice: Илинка Црвенковска (Идеа Плус)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Нов член на креативниот сектор, кој внесе нова енергија и ентузијазам. M365:Како ја оценувате работата на домашните креативни агенции? Кои кампањи од конкурентските агенции ви оставија позитивен впечаток? Две ... Read More »

PR Voice: Наташа Божиновска Миркова (Represent Communications)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? 2018 година беше плодна година за работа, исполнета со многу предизвици кои бараа мудрост и знаење. Можеме дефинитивно да ја оцениме како успешна, а најмногу ќе ја паметиме по тоа што со ... Read More »

MediaVoice: Иван Мирчевски (Канал 5)

M356: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? И среќна и тажна. Тажна затоа што дел од колегите заминаа на други работни места, но среќна затоа што го вративме приматот кај гледачите особено кај информативните емисии, Вестите и Само Вистина. Ќе ја паметам ... Read More »

CreativeVoice: Ива Дујак (Brand Union)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Многу сум среќна што по години упорност и по малку инает, започнавме да добиваме простор за кампањи кои излегуваат надвор од шаблонот на ТВ реклама со насмеано семејство кое ... Read More »

PR Voice: Тодор Стојчевски (Чептер 4 Македонија)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Интересна секако. Би рекол дека беше одлична година за Чептер 4 Македонија и тоа во сите сегменти на работењето. Веќе сме во седмата година од нашето постоење кога е неопходно да се ... Read More »

MediaVoice: Александар Манев (Фактор)

M365: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? Изминатава година тимот на Фактор ке ја памети како година полна со важни настани и предзивици, на која тимски одговоривме на ниво на задача и поставени цели. Во основа ја исполнивме нашата стратегија, го ... Read More »

MediaVoice – Младен Чадиковски: 2018-та е пропуштена, следната година мора да донесе пресврт на медиумската сцена!

M365: Каква година беше 2018 за новинарството, за медиумскиот пазар? 2018 та беше година на нови предизвици во која многу очекувавме, а малку работи се остварија, глобално зборувам во медиумската сфера. Новинарската фела имаше високи очекувања дека медиумски реформи во Македонија ќе се случат а со тоа новинарите и медиуми ... Read More »

CreativeVoice: Марко Стојановиќ (Division)

М365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Па сметам дека имавме одлична година во која реализиравме повеќе квалитетни кампањи. Можеби најмногу би го издвоил лансирањето на Стоби Флипс, со кое го добивме првиот македонски бренд во вселената, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365