Home » Интервјуа (page 5)

Интервјуа

PR Voice: Магдалена Михајловска (Имиџ ПР)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашта ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Неколку поголеми проекти на кои работевме во годинава што изминува дефинитивно ја одбележуваат годината што изминува. Иако се работи за нормален тек на работење, ги издвојувам овие проекти, бидејќи за нас беа ... Read More »

MediaVoice: Александар Дамовски (MKD.mk)

M365: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? Поголема читаност, зголемена доверба, влијание, новинарски многу позрели… без ефект во однос на комерцијалниот дел. Пад на приходи за речиси 30 отсто. M365: Како гледате на симбиозата помеѓу ПР и маркетинг агенциите и медиумите во ... Read More »

PR Voice: Љупка Наумовска (Honeybiz)

M365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Воздржаност и повлекување на корпоративниот сектор со паралелно засилување на комуникациите на граѓанскиот сектор го трасираа курсот на ПР индустријата во 2018та. Се засилија темите врзани за социјално претприемништво, права на маргинализирани ... Read More »

CreativeVoice: Александар Наумовски (Ovation BBDO)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? – Немам ништо невообичаено да споменам, изгледа со текот на годините поминати во агенција се навикнува човек на секакви ситуации од типот на добивање клиент или да си оди ... Read More »

Запознајте го Ристе Ристевски, основач на брендот пури со назив „Jas Sum Kral“ кои се продаваат во Европа, Азија и САД

Во светот постои македонец, кој има свој бренд на пури со баш македонско име “ЈАС СУМ КРАЛ“ (https://jassumkral.com/).  Тој се вика Ристе Ристевски и неговите пури се продаваат во преку 100 продавници низ САД, во Европа и во Азија. Не се продаваат во Македонија, барем засега. Се надеваме дека тоа ... Read More »

Интервју со Јован Соколовски, сопственик на Centar.mk

Маркетинг365.мк разговараше со Јован Соколовски,  сопственикот на компанијата СКАЈ ПРЕСС, издавач на неколку популарни онлајн медиуми во Македонија и регионот, меѓу кои и новинската агенција Скај пресс која е основана од 2011-та година, а во август 2018-та се ребрендираше под името “Centar.mk”. M365: 2018-та година за новинската агенција Centar.mk беше ... Read More »

Интервју со Горан Богатиновски, косопственик на e-pay Македонија

Ви го претставуваме еден од косопствениците на ePay (www.e-pay.mk) сервисот во Македонија, сервис за испраќање “пари” преку вредносна Подарок Картичка (Gift Card) од секаде во светот, наменето за секој државјанин на Р.Македонија. 1.Како се роди идејата за e-pay ? Со оглед на ситуацијата во Македонија во последните неколку години, со ... Read More »

Интервју со Предраг Стојковски, извршен директор на Nova Solutions

На поле на дигиталниот маркетинг во Македонија, 2018 година ја обележа поинтензивно користење на Instagram, инфлуенсери, како и поголемо користење на видео. Што ќе ни донесе 2019 година во однос на дигиталниот маркетинг во Македонија, но и на глобално ниво, зборуваме со Предраг Стојковски, извршниот директор на Nova Solutions, првата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365