Home » Истражувања (page 30)

Истражувања

Повеќе луѓе гледаат телевизија денес отколку пред десет години !

Дали сме презаситени од Телевизија ? Дали почнавме да ја избегнуваме? Дали во тотал се намалил бројот на гледачи? Дали недостасуваат создени оригинални содржини? Дали младите ја МРАЗАТ телевизијата? Тоа се еден куп прашања, што создадоа еден куп митови, неретко потикнати од некои од челниците на најголемите ТВ станици во ... Read More »

Стресот “ги јаде“маркетерите на големо (инфографик)

Уште една потврда за нешто што го знаеме и секојдневно го чуствуваме. Стресот не јаде. И тоа на големо.  Ходниците, кабините и конференциските сали на модерниот маркетинг денеска изгледаат повеќе од било кога како шпоретни кои “не печат“, смета секој еден од четири испитаници кои одговорил дека редовно осеќа дека ... Read More »

Шкода на интернет е попопуларна од Мерцедес

Новите модели на Шкода се очекуваат со поголемо внимание од оние на Мерцедес е заклучокот од истражувањето кое го објави TNS во во се открива дека последната генерација на Шкода Superb, предизивка поголемо внимание од корисниците на интернет од премиерата на луксузните SUV модели на Мерцедес-Бенц. Секако, сето ова не ... Read More »

PR секторот бележи глобален раст од 7%

Секторот односи со јавност бележи глобален раст од 7%. Toa е главниот индикатор од заклучокот на овогодинешниот Светски извештај за односите со јавноста . The Holmes Report и ICCO ги собираа податоците од преку 400 компании за односи со јавност од целиот свет и понудија најјасен приказ на состојбата во овај ... Read More »

Истражување за состојбата со ПР пазарите во Србија и Хрватска

(РЕГИОН) – Агенцијата за организирање на настани и односи со јавноста Abrakadabra, во соработка со MASMI – агенција за истражување на пазарот, спроведе истражување за состојбите со ПР пазарите во нашиот регион, во кое учествуваа 60 ПР стручњаци од корпоративниот сектор од Хрватска и Србија. Главната цел на ова истражување била ... Read More »

Запрен падот на вложувањата во огласувањето во хрватските медиуми

(РЕГИОН) – HURA ги објави податоците за промените на шестгодишниот тренд на пад на инвестициите во огласувањето во медиумите. Најголем раст забележа интернет огласуваањето Спрема податоците на Хрватското здружение на организации за деловно комуницирање (HURA) во 2014 година огласувачите преку закуп на огласувачкиот простор во хрватските медиуми инвестирале  1.408.000.000 куни ... Read More »

Keep it simple and sexy

Замислете ситуација – се будите поспани. Сте имале соништа каде што прелетувате преку месечината, сте добиле на лото, сте купиле цели острови на Карибите, возите бел автомобил Mercedes-Benz C63 AMG, сте станале rock-ѕвезда и тогаш…ве удира мирисот на турското кафе кое што ви вели дека имате презентација во текот на денот. Read More »

Околу 60% од шефовите преферираат да работат со фирми кои се грижат за својата компаниска култура

Според најновото истражување на Fortune Knowledge Group и огласувачката агенција Gyro, компаниската култура не само што помага да ги привлечете најдобрите таленти во Вашата компанија, туку и значително помага и при одлуката на потенцијалните клиенти дали сакаат или не да работат со Вас! Дури 60% од 500-те анкетирани испитаници кои ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365