Home » Колумни (page 5)

Колумни

“Native” контент маркетинг

Гостински текст на: Митко Цабевски Во денешно време се случува огромна културолошка промена во полето на маркетингот. Тоа може да се забележи доколку погледнете каде ни е насочен фокусот. Излезете од секојдневието на свесното размислување и нурнете се во Вашите емоции. Дадете им вредност на Вашите клиенти, пробајте да зборувате ... Read More »

Развивање на Вашата бренд стратегија

Овој текст, Развивање на Вашата бренд стратегија, е дел од 30 дневниот, бесплатен курс за Дигитален Маркетинг. Од социјални медиуми до герила маркетинг, на овој курс ќе бидат покриени сите области од сферата на дигиталниот маркетинг. Регистрирајте се тука и добивајте бесплатни маркетинг лекции директно на Вашиот email. Првата бесплатна ... Read More »

6 фотографи докажуваат дека потрошувачкото искуство е целосно зависно од маркетингот

Автор: Joel Comm / Статијата е оригинално објавена на : Inc.com Секој успешен бизнис го гради својот производ два пати. Првиот пат тоа се случува во канцеларијата, во студиото или во фабричката хала. На крајот на тој процес, компанијата ќе има нешто што луѓето ќе можат да го фатат, користат ... Read More »

Неколку работи што треба да ги знаете кога преминувате од новинарство во ПР

Автор: Мајкал Пери , потпретседател за Content Strategy во Vehr Communications. Тој има 25-годишно искуство како репортер и уредник. Статијата првично е објавена на PRDaily. Еден од најголемите предизвици за многумина новинари кои преминуваат во ПР е нивната дотогашна ограничена изложеност кон бизнис страната на нештата. За новинарите кои менуваат кариери, ... Read More »

Преку традиционалните медиуми се претставувате како бренд, а на социјалните мрежи тоа го докажувате!

Гостински текст на Влатко Васиљ, Social Media Manager во Element PR and Corporate Communications. Пред неколку години, присутноста на социјалните мрежи за компаниите преставуваше само следење на трендот и ништо повеќе, но денес официјалните профили на компаниите служат и се користат за многу повеќе. Ако сакате да се поврзете со вашите клиенти ... Read More »

Codefest 3 во 1: маратон во кодирање, конференција и изложбено експо

Codefest 2016 зближува ИТ студенти, бизниси и гуруа Ако сте биле дел од претходните Codefest настани во изминатите 3 години, веројатно веќе ви е позната посебната атмосфера на овој настан. Се работи за 32 часовен маратон во програмирање на кој учествуваат млади луѓе и со своите тимови работат на развивање ... Read More »

Зошто „Site Project“ е иднината на маркетингот?

Колумна на Петар Ниновски, основач на Brainster За истражувањето и пишувањето на статии кои вашата публика и потенцијалните клиенти ќе ги читаат потребно е време. На некои компании, особено на стартапите овој ресурс им е ограничен. Малку е иронично што во Блог статија пишувам како блогирањето веќе не е толку ефикасно, но ... Read More »

Тодор Стојчевски: Како успешно да раководите со Агенција за односи со јавност!?

Автор: Тодор Стојчевски, сопственик на Чептер 4 Македонија  Водењето бизнис, во што секако подразбира и раководење со Агенција за односи со јавност, е исто како да се качувате по скали. Се движите по „угорнината“ кон зададената цел. Некој побрзо, некој побавно. Некој полесно, некој потешко. Но, треба да внимавате кого ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365