Home » Компании (page 10)

Компании

НОВА СПИН ОФ КОМПАНИЈА НА ФЕИТ: Vison Dynamix со тродимензионално мапирање со дрон

Автономната навигација на дрон за креирање тридимензионални мапи е новиот предизвик на спин-оф компанијата Вижн дајнамикс (Vison Dynamix), која од вчера почна да работи на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Компанијата е формирана од професори и студенти на Факултетот, врз база на магистерска ... Read More »

Најсовремените светски трендови во туризмот претставени пред македонските тур оператори

Денес во Ресторан Four во Парк Хотел и Спа пред македонските тур оператори се одржа предавање на тема „Светски трендови и стандарди во туризмот“. Предавањето го одржа светски реномираниот говорник, глобален тренер, успешен претприемач, експерт-консултант, како и објавуван автор и издавач, д-р. Прем Јагијаши.   Д-р Прем, кој е наградуван ... Read More »

Охридска банка Сосиете Женерал ја наградува лојалноста на корисниците на Вестерн Унион услугите

Охридска банка Сосиете Женерал ја започна Новата година со специјална програма за лојалност за корисниците на услугите на Вестерн Унион. Имено, со специјалната понуда достапна во текот на промотивниот период што ќе трае до 28 февруари 2017 година, Охридска банка Сосиете Женерал го наградува со подарок секој клиент кој ќе ... Read More »

Вработените во Вип донираа за децата без родителска грижа

Вработените во Вип повторно ја покажаа својата хуманост и одлучија да ги збогатат новогодишната магија и празничното расположение за децата згрижени и поддржани од СОС Детско село и за децата без родителска грижа згрижени во Домот за деца “11 Октомври” во Скопје. Сите вработени од сопствени средства донираа подароци со ... Read More »

Тројна круна „Најдобра банка во Македонија“ за Охридска банка Сосиете Женерал за 2016-та година

Охридска банка Сосиете Женерал со гoрдост објави дека тековната 2016-та година ја завршува како добитник на интернационалната награда „Најдобра банка во Македонија“, доделена од „The Banker“. Оваа награда доаѓа на врвот на претходните две во истата категорија, доделени во првата половина од годината од „Euromoney“ и „Global Finance“. „The Banker“ ... Read More »

Зошто вашиот маркетинг буџет мора да вклучува и средства за аналитика и мерење

Со завршетокот на преостанатите неколку седмици од оваа година, компаниите веќе започнаа со креирањето на буџетите за 2017 година. Буџетот за маркетинг не само што ги дефинира очекувањата за следната година, тој исто така предвидува и начини за претставување на напорите како маркетингот ќе го поддржи бизнисот во достигнување на приоритетите ... Read More »

Започнува програмата за извршни директори на Мајк Зафировски

Невладината организација Македонија2025 потпиша ексклузивен договор со “Kellogg School of Management (KSM)” со цел да обезбеди стипендии за својата глобално позната Келог програма за развој на извршни директори  под името “Zafirovski Executive Education Program Scholarships.” Апликациите за стипендии се отворени од 1- ви декември 2016, во очекување на силен натпревар ... Read More »

Дај едно кило свежи “вирали“ и 450 грама органски reach

Текст на Владимир Вуковиќ, копирајтер во агенцијата McCann Белград Потребата на брендовите за нискобуџетни “вирални содржини” кои со таблоидски речник ќе ги „запали социјалните мрежи“ е константна колку и потребата да се продадат што повеќе производи. Но, ако една работа е јасна за секој кој се пробал во адвертајзингот на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365