Home » Компании (page 20)

Компании

Промовиран првот Ford Mustang за продажба во Македонија

Во текот на вчерашниот ден, во продажниот салон на Ми-Да Гранд Моторс Скопје, официјално, беа промовирани првиот Ford Mustang за продажба во Македонија и новиот Ford Focus RS. На промоцијата, генералниот директор на Ми-Да Гранд Моторс, Дритон Заири изјави дека Ford Mustang-от е икона во автомобилскиот свет, а дека Ford ... Read More »

“АБ ИнБев” ги продаде брендовите Peroni, Grolsch и Meantime за да може да го купи “САБ Милер“

Реализизацијата на најголемото светско пивско спојување помеѓу АБ ИнБев и САБ Милер е само на чекор. Пивскиот гигант со главно седиште во Белгија „АБ ИнБев” договори продажба на брендовите пиво Peroni, Grolsch и Meantime за 2,55 милијарди евра. Најголемата светска пивска компанија „АБ ИнБев” (Anheuser-Busch InBev ) која има пазарен ... Read More »

Едукативниот и забавен „Зелен караван“ ќе патува низ Македонија!

Повеќе од 2.200 дечиња од вкупно 19 градинки низ целата дражава, ќе се едуцираат, забавуваат и дружат благодарение на „Зелениот караван“ кој започнува од 26.04.2016год. и ќе трае се до почетокот на месец јуни. „Зелениот караван“ во текот на следниве два месеци ќе ги посети дечињата во градинките и преку ... Read More »

AdGuard од Русија ја освои Founders Games нагрaдата и 200 000 евра од Webit

Претприемачкиот екосистем во Централна и Источна Европа се развива со брзо темпо и регионот веќе го очекува својот ‘еднорог’ (компанија со вредност од над 1 милијада евра). Победникот на “Игрите за претприемачи” на Webit.festival веќе има 12  милиони корисници од 140 држави и расте со над 50% секоја година. Церемонијата ... Read More »

Македонската друштвена игра Cavern Tavern успешно финансирана на Kickstarter за помалку од 30 часа

Друштвената игра Cavern Tavern, дизајнирана од Final Frontier Games – македонски тим на дизајнери, на 20 Април беше поставена на светски познатата интернет платформа за групно финансирање Kickstarter.com. За неполни 30 часа, играта го постигна посакуваниот праг од 18.000$ за да се вброи во групата успешно финансирани проекти, а до ... Read More »

Хотел Агрополог: Едно поинакво искуство на угостителската удобност

На 7 км од градот Тетово, а само 29 км од главниот град Скопје, поставен во Полошкиот крај како следен проект под сенката на брендот Агрополог,  “Хотелот Агрополог” претставува еден од  скапоцените детали на хотелиерството во Тетово и околина.  “Во услуга на клиентот!“ е клучниот принцип на развој на бизнисите  ... Read More »

Везе Шари стана ексклузивен увозник на млечните производите на германскиот бренд Mueller Milch за Македонија

Македонската компанија Везе Шари, заедно со своите партнери, стана ексклузивен застапник и увозник на млечните производи на германскиот бренд Mueller Milch (https://www.muellermilch.de/). За прв пат, производите на овој познат бренд во млечната индустрија ќе се најдат на трпезите на граѓаните во Македонија. „Успешно ја продолжуваме и ја продлабочуваме соработката со ... Read More »

Витаминка воведе Халал стандард во своето производство

Нашата најголема прехранбена компанија Витаминка доби сертификат за воведување на Халал стандардот. Овој сертификат што го издава Агенцијата за Халал стандард во Македонија во состав на ИВЗ, за компаниите значи овозможено учество на странските пазари што зависат и се вклучени во Халал системот. Со стекнување на овој сертификат за Витаминка ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365