Home » Компании (page 21)

Компании

Витаминка воведе Халал стандард во своето производство

Нашата најголема прехранбена компанија Витаминка доби сертификат за воведување на Халал стандардот. Овој сертификат што го издава Агенцијата за Халал стандард во Македонија во состав на ИВЗ, за компаниите значи овозможено учество на странските пазари што зависат и се вклучени во Халал системот. Со стекнување на овој сертификат за Витаминка ... Read More »

Вебстриан – македонска платформа за брзо, едноставно и ефтино креирање на веб сајтови

Македонската компанија xSoft неодамна го промовираше својот нов сервис – Вебстриан, кој претставува платформа за брзо и едноставно креирање на елегантни веб сајтови, првично наменета за малите и средни претпријатија. Корисниците на платформата добиваат целосно комплетен веб-сајт на Интернет,  со вклучен хостинг, техничка поддршка и постојано ажурирање на софтверот кое им ... Read More »

Жито Лукс со донаторска кампања за Детското одделение во Тетовската болница

Со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на Одделот за детски болести во Клиничката болница во градот. Во следните три месеци ќе биде активнахуманитарнаакцијана најголемиот македонски производител на леб и брашно, компанијата Жито Лукс. Имено, со одвојување на средства одсекој купен производ, Жито Лукс ... Read More »

Филип Ачкоски, менаџер во Pharma S: Младите да променат повеќе компании бидејќи тоа ќе им донесе богатство

Филип Ачкоски е регионален менаџер за Косово, Бугарија, Македонија и Албанија во хрватската фармацевтска компанија „Pharma S“. Иако овие земји се соседни и за нив се смета дека во нив преовладува истиот менталитет, за Ачковски тоа е стереотип. Менталитетот е различен во сфаќање на бизнисот, смета тој. Во текот на ... Read More »

Нова група практиканти ќе се доусовршуваат во ОКТА

Нова група практиканти добија можноста теоретското академско знаење практично да го применат на реални работни задачи како дел од програмата за практиканти на ОКТА. Компанијата веќе неколку години ја спроведува програмата за практиканти со цел да им помогне на младите луѓе да се изградат во професионалци и да станат конкурентни ... Read More »

“iPELLI design” и “PelleITALIA Concept” од Белград освоија прва награда на Саемот за мебел во Скопје

Компанијата “iPELLI design” ДОО Белград, како дел од “PelleITALIA Concept” – регионалниот систем за снабдување со италијанска кожа, мебел штоф, еко-кожа и метални ногарки за индустријата за мебел, успешно се претстави на Саемот за мебел, кој се одржа од 22. до 27. март во Скопје. На најголемиот и најпосетениот регионален ... Read More »

Ford со намалени цени за сервисните услуги

Компанијата Ми-Да Гранд Моторс, официјален импортер на возилата од марката Ford за Македонија, ги намали цените за сервис поддршка на своите клиенти за сите модели и за сите видови сервиси. Намалувањето на цените се движи од 30 до 50 проценти. Причина за ваквата одлука, како што објаснуваат од компанијата, е ... Read More »

X3M LABS – National Public Champion на Република Македонија за 2015/2016

На European Business Awards после долга и успешна гласачка кампања низ целата Европа се генерираа 160.000 гласови за компаниите односно избраните Национални Шампиони. Македонската компанија X3M Labs беше изгласана од гласачите од цела Европа како нивни најдобар бизнис од Република Македонија од кандидатите од сите приложени National Champions односно победници во соодветните категории, при што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365