Home » Компании (page 4)

Компании

Автентичен македонски стартап – главен инпут: македонска жолта ракија

На нашиот пазар неодамна се појави нов стартап кој лансираше автентичен македонски производ. Што би рекле повозрасните: “по автентичен здравје“, имајќи го во предвид фактот дека главен инпут е  висококвалитетната македонска жолта ракија :) Станува збор за нова македонска пијачка, со име и презиме: “Балкан Чил“. Во пијачката какво главна ... Read More »

Отворена седмата „Coca-Cola Активна зона“

Куманово доби спортско-рекреативна зона – донација од Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola Вчера во Куманово официјално беше отворена седмата „Coca-Cola Активна зона“, како продолжение на долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola, за промоција на активниот начин на живот и добробит на заедницата. Зоната во Куманово всушност е втора ... Read More »

Вип носител на MAMFORCE стандардот

Потврда за исправен однос кон вработените, овозможување баланс меѓу професионалниот и приватниот живот и унапредување на родовата еднаквост   Вип со гордост објавува дека е првата компанија во Македонија носител на MAMFORCE стандардот што претставува признание за успешно спроведување на компаниските политики коишто ги земаат во предвид семејните потреби на ... Read More »

Амазон влегува на пазарот на здрава храна

Ова е најголемата инвестиција во историјата на Амазон и ново поглавје во работењето на глобалниот гигант Дури 13,7 милијарди долари ќе плати Амазон за превземање на Whole Foods Market франшизата и ланецот на трговија за здрава храна, кој работи на дури 460 локации во САД, Канада и Велика Британија. Ова ... Read More »

Социјалното претприемништво како глобален фактор за економски развој ја зафаќа и Македонија

Вчера (22.06.2017) во Хотел Парк Скопје беа промовирани и наградени со грант за развој првите 10 социјални претприемачи во Македонија во рамки на проектот „Оддржливо влијание на граѓанските организации од Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Турција преку социјално претприемништво и социјални иновации“, кој во земјава се спроведува ... Read More »

Реномираниот моден бренд D’s Damat им посака успех на младите фудбалери

Елегантни, млади и полетни, облечени во одело од најновата колекција на реномираниот моден бренд D’s Damat, младите фудбалски репрезентативци на Македонија заминаа за Полска. На средба со нив г. Атила менаџер на D’s Damat  за Македонија им посака многу успех, успешни подготовки следниве денови и секако добри резултати на радост ... Read More »

Heineken специјална серија на музички пакувања за прв пат во Србија

Heineken лансира специјални EXIT и Love Fest пакувања во рамките на кампањата Live Your Music Еден од најпознатите светски бендови Heineken, претстави специјално дизајнирано пакување по повод фестивалот Exit и Love fest и ги повикува сите потрошувачи да учествуваат во наградниот конкурс „Покажи како ја живееш својата музика“. Главната награда ... Read More »

Кампањата “Патот до здрави заби“ финишира со голема детска претстава на отворено!

Со почеток од 12 часот, оваа сабота во Градски парк (кај “Школка“) во Скопје, ќе се изведе детската претстава на отворено “Роденденска приказна“ на која се поканети сите дечиња и родители кои се расположени за дружење, забава и учење за здравите навики. Со оваа претстава се комплетира кампањата “Патот до ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365