Home » Креативен импулс (page 30)

Креативен импулс

Плазма Мини Мини : Кампања која не престанува да забавува

Еден од омилените брендови на ова подрачје е сигурно Плазма кекс. Веќе педесет години Плазма е дел од нашето секојдневие, за многу од нас и симбол на некои од најубавите моменти во животот. Најновиот член на Плазма фамилијата е Плазма Мини Мини кој се обраќа на најмладата полулација за кои ... Read More »

Избрани победничките плакати од конкурсот за кампања за крводарителство

Конкурсот за идејно решение за плакат на тема „Дарување крв, младост, хуманост“ коj го објавија Црвен Крст и Плакарт – Здружението на графички дизајнери, привлече голем број дизајнери од земјава и од странство. Конкурсот траеше од 1 март до 15 април. Авторите на плакатите требаше да понудат промотивен плакат за ... Read More »

Клиенти и креативци: две страни на иста страна

После повеќенеделното прибирање на фидбекот од страна на многубројните хрватски и регионални креативни професионалци, проектот “Уметноста на фидбекот” доживеа своја кулминација. Вчера, во рамките на загребскиот Design District, во Señor премиерно е прикажана видео инсталација во која собраниот материјал беше интерпретиран од страна на глумачкиот пар Лана Бариќ и Дамир ... Read More »

McDonald’s ги спојува нациите во новата outdoor кампања за Евро 2016

Сцените на насилство помеѓу навивачите беа прилично брутални во досегашниот тек на Европското Првенство во фудбал кое стартуваше во Франција минатата недела. Но, McDonald’s од своја страна почна да шири порака на мир и единство во новите outdoor реклами кои ги спојуваат нациите, прилично буквално. Рекламите, од BETC Paris, прикажуваат ... Read More »

„BiH got Annie“: McCann Sarajevo учествуваше во поставувањето на култниот мјузикал за деца и возрасни Annie

(РЕГИОН) – McCann Sarajevo во изминатиот период со задоволство учествуваше во креирањето и реализацијата на проектот “Annie,” првиот босанско-херцеговински професионален мјузикл за деца и возрасни, кој во сорабтка со Институтот за театар, музика и мултимедија (iMTM) и Народниот театар Сараево, после повеќемесечни проби, премиерно беше изведен на 3 и 4 ... Read More »

“Carnex – И секогаш сме заедно” – нова кампања на McCann Beograd

(РЕГИОН) – Некогаш под поимот ‘семејство’ ги подразбиравме нашите најблиски роднини. Денешното ‘семејство’ е значајно проширено. Тоа не се само оние што ни се во најблиско сродство, денес тоа се и пријателите, колегите, нашите куќни миленици… Семејството е нашата комфорт зона, она што додава вредност и смисла на животот, заедништвото, ... Read More »

Amstel Premium Pilsener и Communis не го забораваат она што е најважно

(СРБИЈА) – Со својата нова реклама, Amstel Premium Pilsener, еден од најпознатите брендови на холандската пивска индустрија, повторни ги потсети љубителите на пивотот, но и сите работни луѓе на најважите работи во животот – драгите луѓе кои ги опкружуваат. Поради секојдневните обврски и работните рокови кои се се’ пократки и ... Read More »

Супер пресврт во новата реклама на Хајнекен

Една недела пред финалето на Лигата на Шампионите, Хајнекен таргетира тројца момци кои се излезени на вечера со своите девојки и им нуди шанса да учествуваат во специјалната Хајнекен забава и да го гледаат финалето “на раат“ сами, без своите девојки во специјалниот фан-пит на Хајнекен :). Е сега, пред ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365