Home » Креативен импулс (page 50)

Креативен импулс

Билборди : OBI Renovated Billboards

Advertising Agency: Jung von Matt/Elbe, Hamburg, Germany Chief Creative Officers: Dörte Spengler-Ahrens, Jan Rexhausen Creative Directors: Felix Fenz, Alexander Norvilas Art Directors: Michael Wilde, Max Pilwat, Michael Hess Copywriter: Felix Fenz Creatives: Michael Wilde, Max Pilwat Read More »

Како да добиеш покачување на платата за 47 секунди

Адвертајзинг агенцијата Volontaire од Стокхлом направи видео за подигнување на свеста за половата дискриминација која се случува во однос на добивањето покачување на платата на работничките во Шведска. Read More »

Директен маркетинг : The Poaching Phone

Цел: Да се ангажираат некои од најдобрите и најталентираните креативни професионалци за проширување на креативниот тим на агенцијата FP7. Кампањата за себе промоција и привлекување на посакуваните таленти се одвиваше преку специјално дизајниран креативен рекрутер…Погледнете… Advertising Agency: FP7, Dubai, United Arab Emirates Executive Creative Director: Paul Banham Creative Director: Ali Mokdad, Paul Banham, Husen Baba ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365