Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 10)

Маркетинг & Адвертајзинг

Европската асоцијација на комуникациски агенции (EACA) го објави новиот индекс на деловна клима во областа на огласувањето

Во споредба со првиот квартал, растот на индексот е намален во вториот квартал од 2018 година По порастот во првиот квартал, индексот на доверба во бизнисот падна во мал процент во вториот квартал. На промените во резултатите укажува најновиот индекс на европските огласувачки промени, објавен од страна на Европската асоцијација ... Read More »

#InTheMoodFor Real Summer

Лето, плажа, море, ситен песок меѓу прстите .. но не, не, ова е тепих! Оваа година, се подготвивме за летото на малку поинаков начин. Extreme Intimo во соработка со дигиталниот тим на McCann Белград ја претстави новата колекција на костими за капење на пазарите во Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна ... Read More »

Македонска компанија е лидер во Европа во промоција на дигитална писменост

Тимот на Цертиадриа кој има за цел да ја промовира потребата од дигиталните вештини постигна голем меѓународен успех. Нејзините вредности и напорен труд беа препознаени од американскиот партнер Сертипорт кој на традиционалниот Глобален Партнерски Самит што минатата недела се оддржа во Орландо, менаџментот на Сертипорт ја награди Цертиадриа со наградата ... Read More »

Соосновачот на CP+B Алекс Богуски се враќа во светот на адвертајзингот после 8 години

Алекс Богуски, соосновачот и поранешен извршен креативен директор на Crispin Porter + Bogusky, се враќа во агенцискиот свет 8 години откако целосно се оттргна од адвертајзингот. Тој ќе ја превземе улогата на генерален креативен инжинер во матичната CP+B. „Се наоѓаме во одлучувачки момент за иднината на адвертајзинг индустријата. Потребите на ... Read More »

Новите Супер-колачи на Виталиа со Брајова азбука!

Македонскиот производител на здрава храна Виталиа продолжува со своето општествено одговорно делување. Покрај тоа што креира здрави производи за цела популација, произведува и специфични производи за одредена категорија консументи, за луѓе со попреченост, а овој пат се реши да им помогне на лицата со оштетен вид. Имено компанијата се погрижи ... Read More »

MSL ја продолжува соработката со Golden Drum како ексклузивен ПР партнер на фестивалот

Фестивалот Golden Drum, еден од најценетите креативни натпревари во Европа, ја продолжи соработката со MSL како ексклузивен ПР партнер трета година по ред. Мрежата на агенции на MSL ќе биде одговорна за спроведување на сеопфатни комуникациски активности на 17 пазари од Европа – Австрија, Бугарија, Хрватска, Чешка, Финска, Грција, Унгарија, ... Read More »

mts и McCann Белград ја претставуваат најголемата оптичка мрежа во Србија

Можете ли да го замислите светот без интернет? Денес, кога сè ни е на дофат на рака, со само еден клик, веќе не се поставува прашањето дали може, туку колку брзо. Дигитализацијата е дел од нашата реалност, нешто за кое постојано се зборува, но често на апстрактен начин. Ултра брзиот ... Read More »

Предности на агенциите кои имаат сопствени алатки и технологии

Агенциите кои имаат поголема контрола над своите технологии за програматско огласување постигнуваат подобар успех според цела низа на критериуми кога станува збор за медискиот закуп и мерењето Агенциите кои користат сопствени технологии за програматско огласување може да изградат подобри односи со издавачите и да испорачаат повеќе за своите клиенти, според ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365