Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 20)

Маркетинг & Адвертајзинг

Стручните здруженија за пазарно комуницирање препорачуваат: огласувачите да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите

Препораката се однесува на завршната фаза на повиците за учество на конкурс која бара значителен финансиски ангажман, како и ангажирање на човечки ресурси. Скопје,Белград, Љубљана, Загреб, 10.10.2016 – Огласувачите да повикуваат најмногу 4 агенции на конкурсите за избор на маркетинг агенција за нивните проекти. Оваа препорака на Светското здружение на ... Read More »

Градот Скопје донесе одлука за намалување на бројот на билборди

Советот на град Скопје минатата недела донесе одлука за намалување на локациите за поставување на билборди низ Град Скопје. Наместо 1100 локации како што беше досега, со новта одлука, ќе има 800 локации за поставување мегалајти, ситилајти и ЛЦД панели. Официјалното образложение поради кое се намалува бројот на локации е дека во ... Read More »

Северина стана ново заштитно лице на „Пелистерка“

Најголемата балканска музичка ѕвезда Северина ќе биде новото заштитно лице на најпознатиот македонски бренд за вода „Пелистерка“. Познатата хрватска поп-пејачка и менаџментот на компанијата деновиве потпишаа договор за соработка врз основа на којшто ќе реализираат неколку големи проекти за промоција на брендот на македонскиот, но и на пазарите во регионот. ... Read More »

Маркетинг агенциите и консултантите ”позајмуваат трикови” едни од други

Извор:http://dailytrojan.com/

Агенциите стануваат се повеќе консултативни, консултантите купуваат креативни агенции, а системските интегратори подлабоко навлегуваат во стратегиите на клиентите… “Секој зборува за онлајн наспроти офлајн медиуми или креативни наспроти традиционални медиуми, но кога агенциите сакаат да ја променат насоката на искуството на потрошувачите, тогаш ние говориме за нови оперативни модели и ... Read More »

Основи на невромаркетингот

SEO е игра која постјано ги менува правилата – затоа онлајн маркетерите се’ повеќе се потпираат на невромаркетингот за да привлечат нови потрошувачи. Една панда и еден пингвин влегуваат во бар – и вашиот ранкинг при пребарување на Google паднал за неколку стотина места. :) Ако не е насмеавте на ... Read More »

Душан Дракалски стана дел од “Куќата на славните“ на Голден Драм

Регионалниот креативен фестивал Голден Драм (Golden Drum) официјално објави дека нов член на “Куќата на славните“ (Hall of Fame) станува регионалниот креативен директор на агенцијата Њу Момент, македонецот Душан Дракалски, кој е признаен како еден од најкреативните и најискусни комуникациски специјалисти во регионот. Душан Дракалски е главен креатор на повеќе светски-наградувани ... Read More »

Седум чекори за градење на култура на ефективност

Ефективноста е централен столб на маркетингот, но, додека сите ние зборуваме за неа ретко кога и го даваме вниманието кое вистински го заслужува. Ефективноста впрочем е крајната цел на сè што правиме и во рекламирањето. Со ова на ум, ние го направивме следниот водич за седум чекори за да ја ... Read More »

10 начини со кои ќе ги мотивирате потрошувачите да го промовираат Вашиот бренд

Сведоци сме на време кога се случува сериозна експанзија на старт-ап културите каде секојденвно се појавуваат стотици нови старт-апи насекаде низ светот. Сепак, не секој старт-ап дошол до врвот на успехот. Секој ден, се формираат нови идеи и се лансираат нови компании, а сепак  90% од стартапите не успеваат. Но, тоа апсолутно не ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365