Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 31)

Маркетинг & Адвертајзинг

Кампањата за првиот плетен и ткаен Кока Кола билборд во светот во финале на престижниот фестивал во Рим

Кампањата за првиот плетен и ткаен билборд со логото на светски познатиот бренд Кока Кола, влезе во финалето на Глобалниот медиумски фестивал во Рим, во категоријата креативна употреба на медиумите. Ова е првпат една кампања од ова подрачје да влезе во финалето на овој престижен фестивал. Кампањата која заеднички беше ... Read More »

Агенциската мрежа Havas формираше огранок за blockchain комуникација

Havas е првата голема агенциска мрежа која се приклучи на блокчеин трендот, и тоа со лансирањето на посебен огранок Havas blockchain која ќе ги сервисира клиентите кои сакаат да започнат ICO – систем на прибирање на средства во форма на криптовалута. Новиот сектор е всушност заеднички потфат на агенциите на ... Read More »

Getinge ја започна својата прва глобална кампања

Getinge, глобален лидер во медицинската технологија, ја започна својата прва глобална кампања “Заедно како еден”. Кампањата се фокусира на фактот дека кога сите заедно работиме, спасувањето на животот е најдобрата работа во светот.   McCann Health Nordic, дел од I&F McCann Група, ја креираше првата глобална кампања за Getinge околу ... Read More »

Adobe тврди дека имаат решение за справување со рекламните измами

Експертите за податоци во оваа компанијата, наводно, пронајдоа начин да ги разликуваат вистинските корисници од ботовите Adobe на својот Самит претстави пакет на технологии на кои моментално работат, а можеби најинтересната технологија на која работи оваа компанија е системот кој може да направи разлика помеѓу вистинските луѓе и ботовите и ... Read More »

Повеќето огласувачи кои користат програматско огласување се подготвени да платат повеќе за подобро мерење

Според новото истражување спроведено од страна на компанијата Infectious Media, импресивни 90% од маркетерите се подготвени да инвестираат “малку” или “многу” повеќе во програматско огласување доколку би можело да им се гарантира подобра мерна статистика. Проблемите поврзани со мерењето на успехот на кампањите јасно се прикажани во фактот дека 66% ... Read More »

Франција сака да го укине стереотипното сексистичко рекламирање

Водечките француски маркетинг компании и радиодифузни организации започнаа национална кампања против сексистичките стереотипи во рекламите, од тие во кои играчки за камиони рекламираат момчиња, до оние во кои разголени жени продаваат правосмукалки. Тие ја потпишаа повелбата за надзор во рекламирањето, со цел укинување на сексистичките стереотипи за мажите, жените, девојчињата ... Read More »

Adobe со нова услуга ќе го поедностави креирањето на дисплеј рекламите за креативците

За дизајнерите, Adobe Advertising Cloud Creative го отстранува тој здодевен аспект на работата: креирање стотици верзии на она што во основа е иста реклама За многу корисници на интернет, еден од смртните непријатели по нивното корисничко искуство се банерите, така што не е изненадувачки бројот на оние кои се одлучуваат ... Read More »

HURA објави насоки за агенциски надоместоци

Препораката на HURA е дека надоместоците и цените на агенциите треба да ја одразуваат вредноста, сложеноста и квалитетот на услугите кои ги нудат.   Хрватското здружение на агенции за деловно комуницирање, HURA, свесно за своите одговорности кон индустријата која ја застапува, објави насоки за агенциските недоместоци. Целта на насоките е да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365