Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 33)

Маркетинг & Адвертајзинг

Новите вработувања носат нова креативна енергија во Saatchi & Saatchi Хрватска

Publicis One  Хрватска денес го објави именувањето  на три наградувани креативни таленти во агенцијата Saatchi & Saatchi, со цел засилување и постигнување на поголеми креативни цели во Хрватска и во Адриатик регионот. Ново именуваните професионалци со огромно креативно искуство ќе го предводат процесот на повторно активирање на агенцијата во Хрватска. ... Read More »

4 чекори за ефикасно управување со ПР криза

Брендовите мора да го планираат своето кризно комуницирање пред да се појават проблемите. Најдобар начин да се преживее кризата на брендот е да почнете да планирате пред да се случи кризата! 1.Подгответе ги вашите планови Кризите може да дојдат неочекувано, но вашиот одговор на нив, не треба да биде таков. ... Read More »

Андонис Пасас е именуван за CEO на PublicisOne за Југоисточна Европа на местото од Миша Лукиќ

Глобалниот извршен директор на Publicis One, г-дин Јарек Зиебински во своето соопштение до медиумите информира за новата суб-регионална структура и раководни тимови за средна и источна Европа (SIE) која се состои од средишните, источни и југоисточни региони.Со новите промени, Турција станува самостоен пазар. Г-дин Андонис Пасас, досегашен CEO на Publicis ... Read More »

Погледнете ја легендарната реклама за Застава 101

Ретко кој во некогашна Југославија не се возел или во некој момент не поседувал Застава 101. Еден од најдолговечните модели на фабриката за автомобили во Крагуевац, Застава 101 е направен по моделот на Фиат 128, со малку изменет заден дел. Се произведувал од 15-ти октомври 1971 до 20-ти ноември 2008 ... Read More »

Започна кампањата #Здравамашкост за подигнување на нивото на свесност за грижа на машкото здравје

Статистиките покажуваат дека годишно во Македонија околу 70 нови пациенти заболуваат од рак на простата, а дури кај 90% од нив болеста се открива во доцна фаза, кога излекувањето е речиси невозможно. Исто така, 5 до 20 отсто од мажите во светот имаат умерена до тешка форма на еректилна дисфункција, ... Read More »

Her Oscar – движење кое бара еднаква застапеност на половите при номинација на филмовите за Оскар

Само 4% од филмовите наградени со највисоки почести во изминатите 13 години се во режија на жени, а тие се недоволно застапени на сите нивоа, со само 22% од продуцентите, 11%  од сценаристите, 7% од режисерите и 1% од композиторите Движењето #MeToo глобално станува се` посилно и се` повеќе жени преземаат одговорност ... Read More »

Креативниот оддел на McCann Загреб доби големо засилување

“Се радувам на позитивната и инспиративна атмосфера која веќе некое време се развива во нашиот мал адвертајзинг свет“ – вели новиот креативен директор на McCann Загреб. Иван Чепелак е новиот креативен директор во McCann Загреб. Се работи за многу искусен експерт кој ги помина последните 11 години, прво како копирајтер, ... Read More »

Најлудите факти за Најк

Дали знаевте дека Најк секој ден продава производи во вредност од над 100 милиони долари? Денес ви претставуваме исклучително детален инфографик, од каде што може да се добие подлабока анализа за еден од најголемите светски брендови денес. Античка грчка религија имала божица наречена Најк, која била олицетворение на победата. Осум ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365