Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 59)

Маркетинг & Адвертајзинг

Како ефективно да го користите видеото во Вашиот план за content маркетинг

Во една добро осмислена и таргетирана кампања, креативната содржина секогаш е на прво место- таа е лепилото кое поврзува се заедно и е изворот на примарен интерес.Одамна се завршени деновите кога добриот веб сајт и рекламите на радио беа се она што ви беше потребно за да го привлечете вниманието ... Read More »

М СТОП – нов медиум за креативно изразување низ скопските улици

По примерот на големите светски метрополи отсега и Скопје конечно доби можност да биде разубавен со брендирани автобуски постојки. Деновиве тимот на Маркетинг365 имаше прилика да забележи повеќе автобуски постојки низ Градот “облечени во ново руво”, кое му дава блескав сјај и го разубавува просторот кој секојдневно претставува место каде ... Read More »

#Култура за сите

(РЕГИОН) – Кога последен пат сте биле на некоја изложба? Сте одгледале претстава или сте слушнале концерт? Изговорите како што се недостаток на пари за скапите карти и влезници „паѓаат во вода“кога се работи за бесплатни културни манифестации. Со желба најдрагоцените дела од Музејот на современа уметност од Белград да се ... Read More »

Зошто корисничкото искуство секогаш треба да доаѓа на прво место?

”Акциите зборуваат погласно од изјавите на мисиите.” Доколку КИ индикаторот повеќе се однесува на ‘’Корисничко искористување’’ наместо ‘’Корисничко искуство’’, бизнисите се фокусирaaт на профитабилност. Профитабилноста креирана врз насочување на клиентите, интрузивност и иритација едноставно е неодржлива. Кога брзата заработка се  става пред подобрувањето на корисничкото искуство тогаш не станува збор ... Read More »

Запознајте се со ‘’Upstanders’’- првиот оригинален медиумски серијал со приказни на Starbucks

Upstanders креира позитивна промена во Америка! Станува збор за првата медиумска  кампања на Starbucks креирана со соработката на незиниот CEO Howard Schultz и Rajiv Chandrasekaran – SVP и извршен продуцент за социјална медиумска кампања на компанијата. Оваа кампања,  креирана  низ серијал од 10 приказни,  има за цел да ги инспирира ... Read More »

‘’Темната страна’’ на content маркетингот

‘’Креирајте допадлива содржина,  креирајте вредности, воодушевете ги своите корисници , бидете одлични раскажувачи, корисниците ќе ја пронајдат вашата содржина на Internet, креирајте врски со своите потрошувачи првенствено, а потоа ти ќе го купат од вас тоа што им е потребно’’…. Ова се само дел од советите на маркетинг експертите, и ... Read More »

Заборавете на ‘’4P’’на маркетингот, време е да обрнете поголемо внимание на 4М маркетинг миксот

Пред 56 години, E. Jerome McCarthy го креирал концептот за 4P односно четирите елементи на маркетинг миксот :производ, цена, пазар и промоција. Кога ќе го погледнете овој концепт денес, производот сеуште останува појдовната точка од која започнува секој маркетинг микс, но затоа пак преостанатите 3P функции започнаа да го губат ... Read More »

Guardian јавно објави дека им исплаќа рабат на медиа агенциите

Guardian им исплаќа рабат на рекламните агенции во форма на слободен простор за рекламирање или пак плаќања во кеш во замена за одредени нивоа на потрошен износ – се вели во неодамна објавениот финансиски весник на вториот по големина издавач во Велика Британија. Guardian Media Group наведува: “Групација склучува договори ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365