Home » Медиуми (page 16)

Медиуми

Blog.mk заминува во историјата

ОНЕ телекомуникациски услуги преку својот портал ON.NET.MK објави дека од 01.05.2014 година ќе ја укине blog.mk платформата. Ова значи дека згаснува единствената македонска бесплатна блог платформа која своевремено беше огромно револуционерно парче од развојот на интернет просторот во Македонија, местото на кое стотици граѓани имаа можност без никакви трошоци да ... Read More »

Sky.mk јавно ги објави статистиките и понуди најниски цени за рекламирање на мали и средни компании

Порталот Sky.mk, во сопственост на Здружението за слободно информирање МЕДИАФАКС , денеска се реши за еден несекојдневен потег за македонската интерет сцена по примерот на водечките портали од запад објавувајќи ги јавно своите податоци за посетеноста и публиката на порталот притоа нудејќи ексклузивен пакет за малите и средни претпријатија со едни ... Read More »

Факултети.мк прослави три години постоење со промоција на нова албанска верзија на порталот

Факултети.мк водечкиот македонски портал за образование и наука, денеска слави 3 години од своето постоење. “Поминаа 3 години посветени на факултети.мк. Денеска можеме да бидеме горди што успеавме да создадеме силен медиум посветен на образованието, медиум преку кој студентите може слободно да се изразат и вистински партнер на високообразовните институции. ... Read More »

Дел од водечките веб сајтови се откажуваат од Гемиус

Голем дел од водечките веб сајтови во Македонија меѓу кои и Time.mk, Off.net.mk, On.net.mk , Kajgana.com, Sky.mk, Mkd.mk, Ekipa.mk, Kafepauza.mk, Telegraf.mk, Vest.mk, Dnevnik.mk, Utrinski.mk најавија дека планираат да истапат од мерењата и истражувањата кои ги прави Гемиус. За целиот процес и пред се дилемите и проблемите со кои истиот се соочува ... Read More »

Катарина Синадиновска од “Капитал“ избрана за Претседател на советот за етика на медиумите

Катарина Синадиновска - Капитал

Советот за етика на медиумите на Македонија (СЕММ) – првото тело за медиумска саморегулација, на состанокот одржан во четврток за свој претседател ја избра Катарина Синадиновска од магазинот Капитал, а за заменик-претседател Ивана Костова од порталот Телеграф. Наредната недела ќе биде објавен оглас во согласност со статутот на СЕММ за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365