Home » Медиуми (page 17)

Медиуми

Дел од водечките веб сајтови се откажуваат од Гемиус

Голем дел од водечките веб сајтови во Македонија меѓу кои и Time.mk, Off.net.mk, On.net.mk , Kajgana.com, Sky.mk, Mkd.mk, Ekipa.mk, Kafepauza.mk, Telegraf.mk, Vest.mk, Dnevnik.mk, Utrinski.mk најавија дека планираат да истапат од мерењата и истражувањата кои ги прави Гемиус. За целиот процес и пред се дилемите и проблемите со кои истиот се соочува ... Read More »

Катарина Синадиновска од “Капитал“ избрана за Претседател на советот за етика на медиумите

Катарина Синадиновска - Капитал

Советот за етика на медиумите на Македонија (СЕММ) – првото тело за медиумска саморегулација, на состанокот одржан во четврток за свој претседател ја избра Катарина Синадиновска од магазинот Капитал, а за заменик-претседател Ивана Костова од порталот Телеграф. Наредната недела ќе биде објавен оглас во согласност со статутот на СЕММ за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365