Home » Најнови вести (page 10)

Најнови вести

Фејсбук лансираше нови огласувачки алатки за мали и средни компании

Новите алатки го поедноставуваат извршувањето на кампањите за малите бизниси и поединци кои можеби немаат доволно напредни дигитални знаења. Се чини дека Фејсбук го менува својот фокус од големите огласувачи на малите и средни претпријатија на својата платформа, бидејќи компанијата лансираше пакет на нови огласувачки алатки кои ќе им помогнат ... Read More »

Алибаба е највреден кинески бренд

Растот на вредноста од 59 проценти на годишно ниво, на 141 милијарди долари, му помогна на гигантот во електронска трговија да го заземе првото место на листата “BrandZ Top 100 највредни кинески брендови”. Ова е прв пат оваа компанијата да биде прогласена за највреден национален бренд на годишната ранг листа ... Read More »

Чешка им забрани на трговците да фрлаат храна

Со новиот закон Чешка им забранува на трговските ланци да фрлаат намирници на кои наскоро им истекува рокот на траење. Замрзнати производи, овошје и зеленчук, како и други употребливи намирници кoи сеуште можат да се употребат, ќе се донираат во банка за храна и во хуманитарни организации, од каде што ... Read More »

Позитивни резултати од работењето на Телеком за првиот квартал од 2019

Пораст на бројот на корисници на широкопојасен интернет, IPTV и на мобилни услуги Раст од 8,3 отсто на семејствата покриени со оптички пристап Нето добивката во првите три месеци бележи зголемување од 5,1 отсто Македонски Телеком оствари позитивни трендови во работењето во првите три месеци од 2019 година, зголемена е ... Read More »

Напад на слободата на медиумите

Светскиот ден на слободата на медиумите се одбележува на 3 мај и повод е да им се честита на новинарите и медиумските работници, но и прилика да се укаже на важноста за слободна работа на медиумите, да се осврне на состојбата со медиумските слободи и да се објави Индексот на ... Read More »

„L.A.’s Finest“ премиерно во Дубровник на New Europe Market со специјалните гости Габриел Јунион и Џесика Алба

Во прекрасниот амбиент на Caffe Gymnasium во Загреб беше претставена комплетната програма за NEM 2019 (New Europe Market), како и имињата на трите холивудските ѕвезди кои ќе бидат гости на најпопуларниот настан посветен на телевизиската индустрија во Дубровник. Проектите како NEM се од исклучително значење за ТВ индустријата, не само ... Read More »

Митја Тушкеј, раководител на модулот Брендинг на Direct Media Академија: Да зборуваме за филигрански брендинг!

Време е да признаеме дека во нашата индустрија ништо нема да биде како што беше порано. Да зборуваме отворено и конструктивно за ова. Да го анализираме големиот слон во собата, од сурлата до опашката и да не го игнорираме неговото присуство и влијание врз нашата работа. Како да го оставиме ... Read More »

На 10 мај Отворен ден на Универзитет Американ Колеџ Скопје

За сите идни студенти кои трагаат по квалитено образование  и врвни вештини Скопје, 08.05.2019 – Младите кои трагаат по модерно високо образование преку кое ќе станат конкурентни поединци со врвни вештини имаат одлична можност да го постигнат тоа со продолжување на своето образование на факултетите на Универзитетот Американ Колеџ Скопје ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365