Home » Настани (page 3)

Настани

BalCannes по прв пат ќе наградува и проекти создадени “за во странство“

Единствените BalCannе-ски :) награди ќе ги додели секое од трите состави на жири комисиите составени од клиентите, новинарите од регионот и од агенциите, а заедничкиот избор на 25-те најдобри проекти ќе биде посебно интересен да се види. Покрај главните награди за најдобра агенција и проект на BalCannes, оваа година ќе ... Read More »

Кои се најдобрите агенции во регионот? Пријавите за BalCannes се отворени до 1 септември!

Сите агенции за пазарно комуницирање од регионот се повикани до 1 септември да ги пријават своите проекти на BalCannes Најдобрите агенции со себе ќе понесат посебна награда – BalCannes лав, а оваа година ќе бидат доделени дури седум такви награди. Покрај главните награди за најдобра агенција и проект на BalCannes, ... Read More »

SEMPL ќе наградува и ПР и технолошка извонредност

Деветнаесетото издание на водечката регионална конференција за медиа трендови Sempl, претстави две нови категории. Покрај најдобрите медиски стратегии во Адриатик регионот, жирито годинава ќе додели и награди за Најдобра ПР стратегија и Најдобар технолошки пристап. Пријавувањето на кампањите започнува на 1-ви септември. Сите пријавени кампањи треба да биле реализирани помеѓу ... Read More »

Регионалната конференција “Digital 2017” на 7-ми и 8-ми септември во Белград

(РЕГИОН) – Четврта година по ред, Color Media Communications, агенцијата која работи во состав на Color Press Group –  ја организира регионалната конференција “Digital” посветена на трендовите во телекомуникациите и медиумите. Конференцијата ќе трае два дена (7-ми и 8-ми септември) и ќе се оддржи во Хотел Метропол во Белград – каде ... Read More »

Epica Awards ги отвори early bird пријавите за сезона 2017

Единствените креативни награди на светот во чиешто жири седат новинари посветени на креативната индустрија го отвара своето 31 натпреварување со многу новости. Нов претседател на жирито, нова локација и нови категории се само некои од промените оваа година. Огласувачки, ПР, дизајнерски и дигитални агенции, како и продукциски куќи, ќе можат ... Read More »

Продолжен рокот за пријавување на кампањите за Golden Drum до 18 август

24 Меѓународен фестивал на креативноста Golden Drum, кој ќе се одржи од 18 до 20 октомври во Љубљана во Grand Hotel Union, го објави крајниот рок за пријавување на кампањите – 18 август 2017. Кампањите ќе бидат оценети од страна на два вида на жирија, составени од 22 врвни меѓународно ... Read More »

AdAge ги прогласи најдобрите мали агенции за 2017 година

AdAge ги прогласи најдобрите мали агенции во 2017 година во традиционалниот годишен избор каде жирито кое е составено од уредниците и новинарите од AgAge како и од угледни претставници од индустријата – заеднички им оддава признание на агенциите кои оставиле печат со својата посветеност, креативност и постигнати резултати, а не се ... Read More »

6-ти годишен САМИТ100 на бизнис лидери од Југоисточна Европа во Скопје на 16 и 17 октомври 2017

Клучниот збор за бизнис лидерите од ЈИЕ е „Поврзување“ На 16 и 17 октомври 2017 г. Скопје ќе биде центарот на бизнис случувањата од ЈИЕ регионот и домаќин на 6-тиот по ред годишен САМИТ100 за бизнис лидери од Југоисточна Европа, со примарна цел да се изнајдат конкретни идеи, проекти и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365