Home » ПР (page 11)

ПР

Заврши конференцијата ПРилика 2014, рекорден број на учесници од регионот и Македонија

Шестата меѓународна ПР конференција PRilika 2014, што викендов се оддржуваше во Белград, Србија,  под слоганот “Комуникација на (с)цена“ заврши во Саботата попладне поставувајќи нов рекорд во бројот на учесници (преку 250) од целиот регион и за прв пат со солидна делегација на учесници од Македонија, која доби посебен поздрав на ... Read More »

Светски стручњаци на конференцијата PRilika 2014

Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) на 7 и 8 ноември, како што претходно најавивме, во Белград (во Звездара Театар) ја организира шестата меѓународна конференција под назив “Комуникација на (с)цена“. Цел на овогодишната конференција на ПРилика е да понуди одговори на горливите прашања од професијата, како успешно да ... Read More »

Хрватска ги доби своите први 24 лиценцирани ПР професионалци

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) додели вкупно 24 сертификати со кои за прв пат ги лиценцираше ПР професионалците од оваа земја. ХУОЈ уште во Јуни започна со процесот за сертифицирање, со цел да постави стандард во стручноста и подигнување на квалитетот на самата професија Односи со ... Read More »

Интервју со Тамара Бекчиќ – координатор на Програмскиот одбор на конференцијата ПРилика 2014

Наредниот ноември во Белград се оддржува PRilika 2014 –  ПР конференција во организација на Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) на која се очекува да присуствуваат голем број на ПР професионалци од Србија и регионот кои ќе имаат прилика да слушнат предавања од некои од најистакнатите ПР експерти во ... Read More »

PRilika 2014 : Комуникација на (с)цена!

Друштвото за односи со јавноста на Србија, на 7 и 8 ноември во Театар Звездара во Белград, ја организира шестата меѓународна конференција насловена како “Комуникација на (с)цена”. Цел на овогодинешната конференција PRilika е да понуди одговор на горливите прашања од струката, како успешно да се справи со промените и да ... Read More »

Априори комуникации се шират на турскиот и британскиот пазар

После отворањето на канцеларија на арапскиот пазар, во  Доха (Катар), агенцијата Априори комуникации го шири својот бизнис и во Велика Британија и Турција. Како што пишува хрватски Vecerni list во своето печатено издание, Априори комуникации ја започнаа регистрацијата на London School of Brand Management а програмата на полето на професионална ... Read More »

Регрутирањето нови таленти е најголем предизвик за ПР агенциите ширум светот

Можноста да се привлечат нови топ таленти е најголема грижа за ПР агенциите ширум светот, ако се верува на истражувањето кое беше спроведено од страна на The Holmes Report и International Communications Consultancies Organisation (ICCO) како дел од Светскиот ПР извештај. Дури 39,9% од испитаниците обележале “регрутирање“ како еден од ... Read More »

Иднината е во мобилните комуникации

“European Communication Monitor (ECM)”, најопсежното истражување од областа на односите со јавноста, кое осма година по ред го спроведуваат Европската асоцијација за образование и истражување на односите со јавноста и Европската асоцијација на директори на комуникација, со поддршка на агенцијата Ketchum, покажа дека комуникациските експери ги сметаат мобилните комуникации како ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365