Home » ПР (page 12)

ПР

Светски стручњаци на конференцијата PRilika 2014

Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) на 7 и 8 ноември, како што претходно најавивме, во Белград (во Звездара Театар) ја организира шестата меѓународна конференција под назив “Комуникација на (с)цена“. Цел на овогодишната конференција на ПРилика е да понуди одговори на горливите прашања од професијата, како успешно да ... Read More »

Хрватска ги доби своите први 24 лиценцирани ПР професионалци

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) додели вкупно 24 сертификати со кои за прв пат ги лиценцираше ПР професионалците од оваа земја. ХУОЈ уште во Јуни започна со процесот за сертифицирање, со цел да постави стандард во стручноста и подигнување на квалитетот на самата професија Односи со ... Read More »

Интервју со Тамара Бекчиќ – координатор на Програмскиот одбор на конференцијата ПРилика 2014

Наредниот ноември во Белград се оддржува PRilika 2014 –  ПР конференција во организација на Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) на која се очекува да присуствуваат голем број на ПР професионалци од Србија и регионот кои ќе имаат прилика да слушнат предавања од некои од најистакнатите ПР експерти во ... Read More »

PRilika 2014 : Комуникација на (с)цена!

Друштвото за односи со јавноста на Србија, на 7 и 8 ноември во Театар Звездара во Белград, ја организира шестата меѓународна конференција насловена како “Комуникација на (с)цена”. Цел на овогодинешната конференција PRilika е да понуди одговор на горливите прашања од струката, како успешно да се справи со промените и да ... Read More »

Априори комуникации се шират на турскиот и британскиот пазар

После отворањето на канцеларија на арапскиот пазар, во  Доха (Катар), агенцијата Априори комуникации го шири својот бизнис и во Велика Британија и Турција. Како што пишува хрватски Vecerni list во своето печатено издание, Априори комуникации ја започнаа регистрацијата на London School of Brand Management а програмата на полето на професионална ... Read More »

Иднината е во мобилните комуникации

“European Communication Monitor (ECM)”, најопсежното истражување од областа на односите со јавноста, кое осма година по ред го спроведуваат Европската асоцијација за образование и истражување на односите со јавноста и Европската асоцијација на директори на комуникација, со поддршка на агенцијата Ketchum, покажа дека комуникациските експери ги сметаат мобилните комуникации како ... Read More »

Еделман со најголеми приходи и за 2013 година

Holmesreport го објавија World PR извештајот за топ 250-те ПР агенции со најдобри финансиски резултати за 2013 година. Еделман продолжува да опстојува на врвот од листата со 12,2% раст од минатата година и вкупни приходи од над 746 милиони долари. И второто и третото место остануваат непроменети, па нив ги заземаат Weber ... Read More »

Доделени наградите за најдобрите ПР проекти во Бугарија

На четиринаесетите по ред “ПР награди“ кои пред неколку дена (на 26.06) се оддржаа во  хотел Хилтон во Бугарија беа прогласени најуспешните ПР проекти во неколку категории и доделени специјалните награди за особен придонес во професијата. На натпреварувањето кое го организира Бугарското друштво за односи со јавноста (БДВО) беа пријавени ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365