Home » ПР (page 5)

ПР

5 причини зошто имате нефункционални врски со своите клиенти

Секоја врска со клиентите треба да биде силна, партнерска врска базирана врз доверба која воедно ќе ја промовира и вашата стратегиска способност и експертиза. За жал многу PR и маркетинг агенциии не успеваат да ги зачуваат односите со своите клиенти иако тие веројатно ако се реагирало на време, би можеле ... Read More »

5 навики со кои треба да се збогуваат вработените во PR

PR e напредно поле кое константно се менува во согласност со динамиката и промените во бизнисот и технологијата. Многу  стандардни оперативни практики кои порано биле неопходни да се завршат, сега стануваат навики од кои вработените во PR мораат да се откажат поради нивната неефективност . 1. Погрешен пристап кон репортерите. ... Read More »

Еделман потпиша ексклузивен афилациски договор со Unite Communications од Турција

Еделман потпиша договор со Unite Communications од Истанбул за “ексклузивно афилациско партнерство” во Турција. PRWeek во март извести дека Еделман сакал да се повлече целосно од сопственоста на агенцијата која ја имаат во Турција (Edelman Turkey), поради, како што тогаш изјави нивниот шеф за Европа: “неверојатно комплицираната” геополитичка ситуација во земјата. Тогаш, ... Read More »

Што да направите кога славните инфлуенсери прават грешки

Како што коментарите за Олимпијадата во Рио се стишуваат, така вестите од светот на славните продолжуваат со “полна пареа“. Во понеделникот, Speedo USA најави завршување на соработката со пливачот Рајан Лохте (Ryan Lochte) . Ралф Лорен (Ralph Lauren), Синерон Кандела (Syneron Candela) и Airweave исто така ги укинаа спонзорствата со ... Read More »

Македонскиот ПР пазар е околу 2 милиони евра

Македонскиот ПР пазар се проценува на околу 2 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските ПР агенции остварени во 2015 година. Анализирајќи ги приходите од завршните биланси на 9-те најголеми агенции чија кор дејност се ПР услуги (по азбучен ред: Апра Портер Новели, Априори, Why Not Комуникации, ... Read More »

Publicis One & MSLGROUP ќе бидат ексклузивен ПР партнер на Golden Drum

Следејќи го успехот на минатогодишната соработка, Publicis One и MSLGROUP уште еднаш ќе ги здружат силите со Golden Drum интернационалниот адвертајзинг фестивал-еден од светските најреномирани креативни натпревари – како негов ексклузивен ПР агенциски мрежен партнер. Задачата оваа година за MSLGROUP, регионална водечка ПР агенциска мрежа, е да ги поврзе 23-иот ... Read More »

ХУОЈ и ХНД за транспарентно искажување на ангажманот на комуникациските стручњаци во изборната кампања

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавност (ХУОЈ) и Хрватското новинарско друштво (ХНД) јавно го објавија својот цврст став дека ангажманот на комуникациските советници во претстојната изборна кампања мора да биде транспарентен. Клучна одредница на таа транспарентност е на јавноста да и бидат достапни податоците за тоа за која ... Read More »

Имиџ ПР ја освои престижната „Golden World Award“ од IPRA

Агенцијата за комуникациски менаџмент и односи со јавност Имиџ ПР од Скопје, стана прва македонска агенција која ја добива престижната награда „Golden World Award“ која ја доделува интернационалната асоцијација за односи со јавност – IPRA. Имиџ ПР е и единствена агенција од ex-YU регионот која годинава се закити со оваа награда, со која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365