Home » Во фокусот (page 20)

Во фокусот

Нова алатка на Google за пребарување на податоци наменета за истражувачи и новинари

Google го лансираше новиот специјализиран истражувач чија цел е да им помогне на новинарите и истражувачите да пронајдат јавни достапни сетови на податоци. Google Dataset Search го користи препознатливиот дизајн и начин на пребарување на Гугл, за да им помогне на новинарите, научниците и другите истражувачи во пребарувањето на јавно ... Read More »

Новото пакување на Карлсберг со помалку пластична амбалажа и еколошки поприфатливо

Според тврдењата на компанијата, оваа идеја може да ја намали количината на пластика што ја користат во пакувањата за 76% на годишно ниво Данскиот производител на пиво Карлсберг, го претстави својот нов метод за пакување на популарните пакувања од шест лименки пиво, а која ја елиминира потребата од прекумерна пластична ... Read More »

Потврдени повеќе од 60 говорници на седмиот Самит Македонија2025

Од 7-ми до 10-ти ноември во хотелот Мериот-Скопје, меѓународната невладина организација Македонија2025 по седми пат ќе го организира годишниот Самит Македонија2025 – динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, економијата, технологијата, лидерството и иновациите. На настанот ќе присуствуваат преку 60 врвни говорници и публика составена од над ... Read More »

Телевизии што искористуваат, продуценти што се плашат – состојбата во македонскиот медиумски сектор

На 19 септември во Скопје се означи почетокот на промените во македонскиот медиумски сектор. Првиот Media Innovation Forum (MIF) спои околу 100 одбрани професионалци од Македонија и регионот кои дискутираа околу медиа трендовите, предизвиците со кои се соочуваат при секојдневното работење, како се справуваат со нив, како и што се ... Read More »

Пазарот на маркетинг технологии се приближува до вредност од 100 милијарди долари

Во својот годишен извештај за маркетинг технологиите, Martech Report, меѓународната сметководственa куќа Мур Стивенс, заедно со WARC, ја процени вредноста на глобалниот пазар на маркетинг технологии на 99,9 милијарди долари. Студијата спроведена меѓу повеќе од 800 брендови и агенции од Северна Америка, Азија-Пацифик и Европа, беше лансирана со цел подобро ... Read More »

Џорџ Клуни ја посети новата фабрика на OMEGA

Менувајќи го Холивуд за швајцарскиот град Биен, познатиот актер и амбасадорот на OMEGA Џорџ Клуни неодамна ја посети новата фабрика на брендот и од прва рака се запозна со најсовременото производство на часовници кое се одвива внатре. Новите производствени капацитети на OMEGA беа отворени во 2017 години и ова е ... Read More »

Гугл слави 20-ти роденден

Пред дваесет години, двајцата студенти Лери Пејџ и Сергеј Брин лансираа нов пребарувач со идеја да го организираат интернетот, да го приближат до сите и по можност да се збогатат. Така се роди Google, кој денес слави 20 години како апсолутен господар на интернет пребарувањето. Пребарувањето на Гугл стана достапено ... Read More »

50 најдобри маркетинг директори во светот според Форбс

Форбс направи листа од 50 најдобри маркетинг директори во светот кои ја редефинираа улогата на корпоративниот извршен директор одговорен за маркетинг и претставуваат се` што претставува оваа позиција и што ќе претставува во иднина. Со квалитативни истражувања, како и сознанијата на уредувачкиот сектор Форбс, на листата се наоѓаат 50 луѓе ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365