Home » Во фокусот (page 30)

Во фокусот

Повеќето луѓе постари од 50 години сметаат дека не се коректно претставени во рекламите и медиумите

Истражувањето на организацијата YouGov покажа дека голем дел од оваа важна демографска група не може де се поистовети со рекламите кои ги таргетираат   Најновото истражување кое го спроведе YouGov со повеќе од 1000 луѓе во Обединетото Кралство, покажа дека 68% од луѓето постари од 50 години сметаат дека не ... Read More »

50 врвни говорници и 400 делегати на Самитот Македонија2025

Голема заинтересираност меѓу бизнис професионалците за учество на шестиот Самит Македонија2025 на кој се најавени да учествуваат 50 врвни говорници од 25 земји, 400 делегати и 50 акредитирани медиумски претставници. На отворањето на настанот ќе се презентираат успешните економски модели на Сингапур и Ерменија преку излагањата на исклучителните Суан Хианг ... Read More »

Овај бренд за вотка буквално ги прогонува корисниците во пресрет на Ноќта на вештерките

Користејќи го методот на ретаргетирање,  Svedka Vodka ќе се вовлече во вашиот дигитален свет и од темница ќе ве следи секаде каде што ќе одите Брендот Svedka Vodka и нивната агенција Bensimon Byrne за претстојната Ноќ на вештерките (Halloween), ја креираа кампањата „BannerAd Curse“која го користи прилично омразениот метод на ... Read More »

Избрани новите членови на Одборот на Директори на АмЧам Македонија

На редовното 17-то по ред годишно Генерално Собрание, повеќе од 62 претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) ги избраа следните членови на Одборот на Директори, со мандат од 2 (две) години: Јелена Арсовска, Генерален Директор, Меккен ДОО – Скопје; Радош Вукичевиќ, Главен Извршен Директор, ... Read More »

Твитер воведува нови правила за политичко огласување

Твитер најави мерки кои би требало да обезбедат поголема транспарентност во врска со политичкото огласување на оваа социјална мрежа Компанијата има намера да усвои построга политика во поглед на рекламната содржина, да ја подобри постоечката контрола и да отвори центар кој ќе ги снима информациите за огласувачите и пораките на ... Read More »

Во кампања на тема лажни вести, CNN докажува дека јаболкото не е банана

Дури и доколку напишат БАНАНА со сите големи букви, јаболкото и понатаму е јаболко Телевизиската куќа CNN одлучи да вложи дел од својот маркетинг буџет во својата борба против лажните вести и во најновата кампања, под назив Facts First, сака да докаже дека јаболкото е јаболко, а не банана. Рекламата ... Read More »

Оваа реклама со историски референци ги охрабрува девојките да се спротистават на стереотипите и да градат кариера во науката

Во светот, низ историјата, многу жени дале безброј придонеси во науката, технологијата, инженерството и математиката. Сепак, сеуште е мал процентот на жените во овие области, се навдува во истражувањето на организацијата National Girls Collaborative Project. Со нова моќна кампања која ги истакнува само некои од тие придонеси, компанијата Chemours има ... Read More »

Интервју со Никола Бојков, ко-основач и извршен директор на EmbedSocial и еден од говорниците на Самитот Македонија2025

Никола Бојков е ко-основач на компанијата EmbedSocial. Никола има 10 годишно искуство од областа на дигитален маркетинг и во развој на напредни маркетинг кампањи, апликации и решенија за големи клиенти во сегментот на интегрирање со најголемите социјални мрежи. Неговиот претходен стартап, агенцијата за дигитален маркетинг IM.MK, успеа да го добие ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365