Home » Во фокусот (page 5)

Во фокусот

New York Times одлично го илустрира скандалот со сексуалното вознемирување во својата реклама за време на Златен глобус 2018

New York Times помогна во соборување на системот кој ги поткопа жените во индустријата на технологијата, медиумите и пред се` забавата, детално известувајќи за сексуално вознемирување и нападите во овие индустрии во 2017 година. Поттикнати од оваа динамика, брендот направи уште еден извонреден настап на големата холивудска сцена со реклама ... Read More »

Инфографик: Што мислат маркетерите за вештачката интелигенција

Во светот на технолошките иновации, нови платформи и постојана конкуренција, зборовите лесно го губат своето значење, дури и кога концептите што ги претставуваат навистина ја менуваат индустријата. Секој концепт што се промовира премногу брзо, неопходно и со многу малку алатки, може многу брзо да се претвори во помодарство, а “вештачката ... Read More »

Укината забраната за ангажирање на агенции за односи со јавноста во државните институции во Хрватска

Владата на Република Хрватска, на седницата одржана на 28 декември 2017 година, донесе одлука за укинување на забраната за ангажирање на агенции за односи со јавноста во органите на државната управа и компании во доминантна сопственост на државата, а која е во сила од јули 2012 година, По кореспонденцијата со ... Read More »

Колку сме среќни?

Најсреќните држави се Фиџи (92), Колумбија (87), Филипини (84), Мексико (82) и Виетнам (77). Најмалку среќни се Иран (5), Ирак (7) и Украина (индекс 8)   Gallup International End Of Year Survey е традиционално истражувањето кое се спроведува уште од 1977 година и е водечки глобален барометар за глобалната среќа, ... Read More »

Заканата со нуклеарна војна е во согласност со правилата за користење на Твитер

Американскиот претседател Доналд Трамп го користи Твитер за речиси сите објави, па така и да се закани со војна кон Северна Кореја, а Твитер не планира да го спречи тоа Познато е дека Доналд Трамп, веројатно најмалку конвенционалниот претседател на САД во историјата, е голем љубител на Твитер. Оваа социјална ... Read More »

ПР агенцијата APCO Worldwide ќе биде одговорна за меѓународната комуникација на Бугарското претседавање со Советот на ЕУ.

(РЕГИОН) – Една од најголемите независни ПР агенции во светот, APCO Worldwide, ќе биде одговорна за меѓународната комуникација на бугарското претседавање со Советот на ЕУ. Оваа агенција беше избрана од Министерството за надворешни работи на Бугарија за периодот од 1 јануари до 30 јули 2018 г. Вредноста на договорот изнесува ... Read More »

Фејсбук објави кои беа најпопуларни теми во 2017 година

Фејсбук објави кои теми привлекоа најмногу внимание во 2017 година. Во повеќе случаи се покажа и како милиони луѓе им помагаат на други Меѓународниот ден на жената оваа година беше најпопуларна тема на Фејсбук, околу која се собраа двојно повеќе луѓе од минатата година – како се одбележа овај посебен ... Read More »

Интересна кампања на Сачи&Сачи Израел со реклами кои автоматски се стартуваат на Фејсбук

Агенцијата Сачи&Сачи од Израел (BBR Saatchi & Saatchi) за својот клиент, непрофитна организација Bekol, реализираше кампања чија цел треба да биде потикнување на луѓето кои го губат слухот да одат на лекар и да се проверат дали слушаат добро. Искрено кажано, кампава “Музиката менува се`“ е малце троловска, по самото ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365