Home » Во фокусот » Coke Zero за прв пат во фокусот на новата празнична кампања на Кока Кола

Coke Zero за прв пат во фокусот на новата празнична кампања на Кока Кола

Долгогодишната кампања на Кока Кола, “Holidays are Coming“, ќе се враќа и оваа година, но со значителна разлика, бидејќи компанијата сака да ја привлече помладата демографска група, па поради тоа го става Coke Zero во срцето на рекламата и влегува во партнерство со Snapchat и LadBible.

Напорите на Кока Кола за привлекување на млада публика всушност се наголемо фокусирани на Diet Coke производите, чија продажба сега ја надмина оригиналната верзија.

За овогодинешната Божиќна кампања, познатата телевизиска реклама, ќе ја има познатата музичка позадина и препознатливиот камион како и во изминатите години. Но, наместо класичната црвена бела етикета, ѕвездата на новата кампања ќе биде во боите Coke Zero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365